Élet-Stílus

Letartóztatták az utast, aki leszállás után a vészkijáratot kinyitva próbálta elhagyni a gépet

Az idős kínai férfi nem nagyon értette, miért volt baj, amit csinált.

Tíz napra rácsok mögé zártak egy 65 éves férfit a kínai hatóságok, mert a vészkijáraton keresztül akart leszállni egy utasszállítóról, Putuoshan repülőterén – jelentette a helyi sajtó. A csak Song vezetéknéven említett férfi a leszállásra készülő utasokat akarta megkerülni az ajtón át.

A férfi április 21-én a családjával utazott Jinan városából a Sanghaj közelében található szigetre, és elmondása szerint életében először ült repülőgépen. A leszállás után türelmetlenül várta, hogy a 15. sorból végre kijusson a gépről, és nehezen viselte a várakozást.

Ekkor vette észre, hogy van egy ajtó a gép oldalában, és úgy gondolta, remek ötlet lenne azon keresztül leszállni, megelőzve ezzel a többi utast. Ez volt a vészkijárat. Song végül nem tudta megelőzni utastársait.

A gép személyzete és a biztonsági szolgált emberei gyorsan közbeléptek, és elfogták a férfit, aki azt állította, fogalma sem volt arról, hogy nem lett volna szabad kinyitnia a csakis vészhelyzet esetére szolgáló ajtót.

A férfit a hatóságok tíz nap elzárással büntették.

Az esettel kapcsolatban a Shanghaiist emlékeztetett arra, hogy Kínában pár éve még a vszkijárat felesleges kinyitása volt a trend, amit kezdő utasok legtöbbször elkövetettek. Most átvette a helyét az, hogy pénzérméket dobnak felszállás előtt a hajtóműbe, a szerencsés utazásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik