Élet-Stílus

Milliókat érő drogot talált egy kisfiú az amerikai postától vett legós dobozban

Egy árverésen vették meg neki, de játék helyett valami egészen más volt benne.

Nagy meglepetés ért három amerikai nőt, akik az amerikai posta egyik árverésén megvásároltak egy doboz Legót, de mint kiderült abban nem műanyag építőkockák voltak, hanem nagyjából 40 ezer dollárt, azaz 11.5 millió forintot érő metamfetamin. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint ezt akkor fedezték fel, amikor a dobozt odaadták egy kisfiúnak, aki azt kinyitva csalódotta látta, hogy nem játék, hanem valami egészen más van a dobozban.

A dobozt a dél-karolinai Charleston városában vette meg három Georgia állambeli nő, majd hazaautóztak vele Statesboro városába, hogy egy kisfiúnak ajándékozzák. Amikor meglátták, hogy a legós dobozban majdnem 1,5 kilogramm metamfetamin van, azonnal értesítették a helyi rendőrséget, ami a szövetségi drogellenes ügynökség, a DEA segítségével kezdett el nyomozni az ügyben.

A hatóságok gyanúja szerint a Lego-dobozba rejtett kábítószert drogdílerek adhatták fel postai küldeményként, feltehetően szándékosan egy rossz címre, hogy az otthagyott csomagot aztán valaki felszedje. Az amerikai posta azonban az ilyen csomagok egy részét nem hagyja már az elhagyatott házaknál, hanem visszaviszik, majd egy idő után az át nem vett csomagokat elárverezik. Így kerülhetett a milliós drogszállítmány a postai árverés játékszekciójába.

A kiemelt képen a Lego-doboz, és a benne talált drog. Fotó: Bulloch County Sheriff’s Office

Ajánlott videó

Olvasói sztorik