Élet-Stílus

Diazt a sport tanította meg rá, hogy nem adhatja fel

Csöndör Lászlót talán nem nagyon kell bemutatni senkinek, de ha így névről elsőre nem lenne meg, Diazként alighanem már elég sokan ismerik. A frontember-producer zenekarával, a Wellhellóval hét telt házas koncertet adott a Budapest Parkban, hét MAHASZ-listavezető dal fűződik a nevéhez, más előadóknak is írt ismert slágereket, a YouTube-videóit pedig összesen már több mint 162 milliószor játszották le.

Amit viszont kevesebben tudnak Diazról az, hogy a sport milyen fontos szerepet tölt be az életében. Már fiatalon is benne volt, sportos iskolába járt és kézilabdázott, valamint atletizált. Bár végül a zene irányába mozdult el, a mozgást sem engedte el. Idén a BioTechUSA márkanagykövete lett, ebben a minőségében nemrég az Akvárium VOLT Lokálban tartott motivációs előadást.

Diaz ezen elmondta, eleinte még nem nagyon figyelt a kondijára a fellépések mellett, de aztán amikor beindult a Wellhello, és volt olyan hét, amikor öt koncertet is adtak, akkor döbbent rá, hogy milyen erőnlét kell ahhoz, hogy a lehető legjobbját tudja nyújtani. Persze gyerekkorától része az életének a sport, de az állóképességgel nem igazán foglalkozott.

Átgondoltam, hogy kicsit jobban oda kell erre figyelni. Alapvetően az étkezésre, meg, hogy minél többet mozogjak, de ne csak súlyzós edzéseket csináljak, hanem az állóképességemen is javítsak

– mondta Diaz a motivációs előadásán.

Elárulta, hogy bár tinédzserként egy évre abbahagyta a sportolást, 20 éves korától már rendszeresen jár konditerembe. Ez mostanra annyira mindennapos lett számára, hogy amikor külföldre utazik is felkeres egy termet, vagy, ha az nincs, akkor elmegy futni.

Lelkifurdalásom lesz, ha egy ideig nem edzem. Nem készülök versenyre, semmi ilyesmi, egyszerűen csak hiányzik a sport. Nem egyszer fordult elő, hogy írtak olyanok, akik követik a zenémet, hogy megérdeklődjék, hogyan és mit edzem. Mivel ennyien követnek, így példát is tudok mutatni

– mondta Diaz, aki egy ideje már edzővel készül, mert úgy gondolta, vannak olyan gyakorlatok, amelyeket nem biztos, hogy jól végez és nem akart kockáztatni egy hosszan elhúzódó sérülést.

Ha nincs koncert, akkor heti ötször jár edzeni, a programjába pedig már beillesztette a bokszot is. Ezzel is elsősorban az állóképességén szeretne javítani, de nem titkolta: a feszültséget is le tudja vezetni.

A koncertszezonban már ritkábban edz, emiatt is figyel már jobban oda az étkezésére, de ez nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek hangzik.

Mi megyünk ugye A-ból B-be, nagyon nincs időnk elmenni egy étterembe. Az autópálya mellett pedig mi van? Bemész az egyik benzinkútra, és eszel ott egy hot dogot. Elég hamar meglesz a rossz értelemben vett eredménye, ha folyamatosan csak azt, vagy chipset eszik az ember. Én most már inkább Zero Bart szoktam enni ilyenkor és nem vagyok éhes.

A sport számára azt az érzést biztosítja, hogy nem adhatja fel. A motivációs előadáson beszélt róla, hogy volt olyan fél-egy éve, amikor úgy érezte, nem tudja folytatni a zenélést, de egy pici reménysugarat mindig látott és szerinte ez a sportolásra vezethető vissza.

A mai egyre rohanóbb világban elég nehéz összeegyeztetni a munkát a sporttal, Diaz azonban úgy véli, nincs helye a kifogásoknak.

Nem értek egyet azokkal az emberekkel, akik azt mondják, nincs idejük sportolni. Persze, mindenki nagyon elfoglalt, szerintem mindig lehet időt szakítani rá. Én mindig megoldom valahogy, ha nem jutok el a konditerembe, akkor ott van a játszótér is akár

– mondta Diaz, aki megjegyezte, ha az ilyen előadásokkal hozzá tud járulni, hogy még többen sportoljanak és egészségesebben éljenek, akkor már megérte.

Szponzorált tartalom

A cikk a BioTechUSA támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik