Élet-Stílus

Olcsó játék: részegen lövöldöztek egymásra, golyóálló mellényben

Kissé durvára sikerült a két amerikai férfi ittas játéka.

Letartóztattak két férfi az amerikai Arkansas államban, miután egy italozós nap után rálőttek egymásra, miközben felváltva viseltek egy golyóálló mellényt – jelentette a helyi sajtó. Szerencséjükre a .22-es kaliberű puskából leadott lövések nem hatoltak át egyszer sem a mellényen, és az összes sérülésük csak zúzódás és horzsolás volt.

Az ügyre azután figyeltek fel a hatóságok, hogy egyikük, az 50 éves Charles Ferris vasárnap este kórházba ment a mellkasán lévő zúzódás miatt. Amikor a rendőrök kihallgatták, a férfi egy vad történettel állt elő.

Elmondása szerint egy tűzpárbajban sérült meg. Kijelentette, hogy testőrként bérelték fel, hogy egy „védett személyre” vigyázzon, és amikor egy közeli erdőben voltak, egy harmadik férfi jelent meg, aki elkezdett lőni rájuk. Ő visszalőtt, és végül sikerült elmenekülnie a „védett személlyel”, de közben hat lövés eltalálta.

Pechjére a felesége is megjelent a kórházban, és elmondta a rendőröknek, hogy valójában mi történt. A nő közölte, férje, és 36 éves szomszédja, Christopher Hicks a házuknál italoztak, amikor Ferris már részegen rávette ivócimboráját, hogy lőjön rá, miközben ő egy golyóálló mellényt visel.

Hicks egy lövést adott le rá. A lövedéket ugyan megállította a mellény, de a lövés így is nagyon fájt a férfinak. Ferris emiatt olyan dühös lett, hogy amikor barátja felvette a mellényt, hogy az egész tárat beleeresztette a férfi hátába. A tárban öt lövedék maradt.

Ferris végül beismerte a rendőröknek, hogy felesége története volt a valóság, és le is tartóztatták. Csakúgy, mint Hickest. A puskát és a golyóálló mellényt lefoglalták, a két férfi ellen pedig súlyos testi sértés gyanújával indítottak eljárást, de vádat még nem emeltek ellenük.

A kiemelt képen Charles Ferris és Christopher Hicks. Fotó: Benton County Sheriff’s Office

Ajánlott videó

Olvasói sztorik