Élet-Stílus

Rasszista ez a Burger King-reklám?

Az evőpálcika olyan vicces! Hahahahaha!

Rasszistának minősítették az új-zélandi Burger King egyik hirdetését. Az Instagram-oldalukra felkerült videó a vietnami édes-chilis enyhén csípős burgert reklámozza, a szpotban a – nyugat-európainak, de legalábbis nem vietnaminak kinéző – emberek evőpálcikával próbálják elfogyasztani a hamburgert. Nem nagyon sikerül nekik.

A reklám nem tűnik sem túl kreatívnak, sem különösebben viccesnek, de ebből még nem lett volna baj, viszont többen is úgy érezték, hogy a gyorskajás cég ezúttal „kulturálisan érzéketlen” volt.

Egyetlen Twitter-bejegyzés megpecsételte a reklám sorsát: egy koreai származású új-zélandi nő, Maria Mo posztját rengetegen megosztották. A nő ironikusan azt írja, az „evőpálcika óriási poén, te jó ég”, a posztot több mint 3500-an tették ki saját Twitter-hírfolyamukra.

A nő azt nyilatkozta, nem képes elhinni, hogy 2019-ben egy ilyen nagy világmárka előáll egy reklámmal, amely más kultúrák étkezési szokásaiból csinál viccet. Szerinte amúgy maga a burger neve is kapufa, mert az édes chili-szósz inkább a thai konyhára jellemző, nem a vietnamira.

A Burger King helyi képviselője elmondta, rendkívül sajnálják, hogy egyesek érzéketlennek titulálták a hirdetést. Természetesen a videót eltávolították, hisz az amúgy sem tükrözi a márka sokszínűséget és befogadást támogató értékeit.

Most pedig mutatjuk, miről is volt szó:

https://twitter.com/mariahmocarey/status/1113705743478190080

 

via Mirror, CNN

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik