Élet-Stílus

Megnémult a bántalmazott lány

8 és 21 éves kora között nem tudott megszólalni.

Amelia-Rose Hamilton 8 éves korában egyszer csak megnémult. A bántalmazás olyan drámai hatással volt rá, hogy nem volt képes kimondani egyetlen szót sem.

Amelia iskolai zaklatás áldozata volt, társai rendszeresen verték, aztán amikor végre hazaért, jött a családok belüli erőszak: apja bántalmazta, volt, hogy megütötte, máskor földre lökte, a lány csuklótörést is szenvedett egy ilyen eset következtében.

Hamilton 15 éves korában kórházba került, miután öngyilkosságot kísérelt meg.

Az egyetlen menedék az volt számára, hogy zongorázott: megtanult egyedül játszani, majd 18 évesen felvételizett a kenti egyetemre. A felvételin jelnyelvvel válaszolt a kérdésekre, és eljátszott egy Debussy-darabot zongorán.

Megpróbált bekerülni a híres egyetemi kórusba, de mivel nem jött ki hang a száján, nem vették fel. A kórus vezetője, Grenville Hancox professzor azonnal rákérdezett:

Bántalmazták?

Amelia-Rose bólogatott.

A lány végül az egyetemi fúvószenekarba került, de titokban mindig végighallgatta a kórus próbáit is. Egyszer észrevették, hogy kint ül, behívták. A 69 éves professzor próbálta beszéltetni, és a lány egy-egy szót lassan kimondott. Felvették a kórusba, ahol aztán 21 éves korában már mondatokat is kiénekelt.

2013-ban vette rá magát, hogy elmenjen a rendőrségre, és feljelentést tegyen az apja ellen. Robert Thriftet 2015-ben 14 év börtönre ítélték.

Amelia-Rose Hamilton ma 27 éves, általános iskolában tanít, a zenét is használja az oktatás során. Emellett zongorista a British Paraorchestrában és a Canterbury Cantata Trustnak dolgozik: a szervezet kórusokat működtet, sérült emberek gyógyítását támogatja énekterápiával.

Az első videón az látható, amikor még beszélni alig tudott, de a Beatles Yesterday című dalát el tudta énekelni.

Ez pedig egy újabb felvétel. Cher Beleive című számát adja elő.

 

via Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik