Élet-Stílus

Mostantól már közvetlenül London szívébe is repülhetünk Budapestről

A LOT lengyel légitársaság napi két járatot indított a London City repülőtérre, ahova most először száll le a magyar fővárosból induló gép.

Vízsugaras köszöntéssel érkezett meg hétfő reggel a London City repülőtérre hétfőn a LOT lengyel légitársaság Budapestről indult járata. Így várták az Embraer 190-es gépet, ami a legelső járat, ami közvetlenül a Liszt Ferenc repülőtérről érkezett a brit főváros szívében található repülőtérre.

A legelső Budapestről érkezett járat a London City repülőtéren. Fotó: Ignácz Péter / 24.hu

A LOT mostantól napi két járatot indít a városon belül található kisebb, de éppen bővítés alatt álló repülőtérre. A légitársaság bízik az új járat sikerességében: csak emiatt vásároltak négy vadonatúj Embraer 190-es típusú repülőgépet.

Reményeik szerint az új járat főleg az üzleti látogatásokra induló utasok körében lesz népszerű, akik csak egy napra szeretnének csak a brit fővárosba utazni. Most lehetőségük lehet arra, hogy egy nap alatt odarepüljenek, majd még aznap haza is térhessenek, anélkül, hogy éjszakára szállodai szobát kelljen kivenniük.

– mondta el Adrian Kubicki, a LOT vállalati kommunikációs igazgatója az első járat megérkezése után tartott sajtótájékoztatón, majd hozzátette: a London City repülőtérről könnyen, kényelmesen és gyorsan el lehet jutni a brit főváros pénzügyi negyedeibe, a Citybe és Canary Wharfba.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője és Adrian Kubicki, a LOT lengyel légitársaság kommunikációs igazgatója. Fotó: Ignácz Péter / 24.hu

Kubicki elmondta, csak azért vásároltak négy darab, 106 üléses Embraer 190-et, mert azokkal le lehet szállni a rövid kifutópályával rendelkező repülőtérre. Az igazgató megjegyezte, különösen izgalmas a felszállás a repülőtérről, ahonnan a szokásosnál jóval meredekebben emelkednek fel a gépek, majdnem, mintha egy rakétában ülnénk.

Az igazgató egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem izgulnak a Brexit miatt.

„Nem fog minket megállítani” – jelentette ki Kubicki.

A London City repülőtér közben félmilliárd fontos átalakítással készül a várakozásaik szerint megnövekedő utasforgalomra. A tervek szerint három év múlva megnyitnak egy új terminált, ami négyszer nagyobb lesz a mostaninál, valamint új gurulóutat is építenek, hogy több gépet tudjanak fogadni, és új check-in pultokat. Emellett csúcstechnológiás, digitális irányítótornyot építenek: a légiforgalmi irányítók a 120 kilométerrel távolabb található Southamptonban lévő központból irányítják majd a repülőket.

Közzétette: Budapest Airport – 2019. február 18., hétfő

A repülőtérre naponta mennek a LOT járatai: reggel 7:00-kor (vasárnap kivételével) és délután 17:15-kor (kivéve szombaton). Budapestre szintén minden nap van járat: reggel 9:15-kor (szombat kivételével) és este 19:30-kor (kivéve szombaton). Az utasok három osztály közül választhatnak: business, prémium turista, és turista.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik