Belföld

Aprócska Liszt-szobrot avattak a reptéren

Aprócska Liszt-szobrot avattak a reptéren

Csütörtökön avatták fel Liszt Ferenc szobrát a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálja előtt, amelyről a kormany.hu-n is hírt adtak. A szobrot Kolodko Mihály ungvári szobrászművész készítette.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az avatón elmondta, hogy soha nem látott ütemben nőtt az utas- és teherforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a tavalyi évben több mint 13 millió főre emelkedett az utasszám. A repülőtér fejlesztésére több mint 50 milliárd forintot fordít a kormány, amelynek eredményeképpen – többek között –  bővül a reptéri parkolóhelyek száma, a légikikötő közelében megkezdődött a reptéri szálloda építése.

Itt nézegethetnek további képeket a nagy zeneszerzőről készült nem túl nagy szoborról:

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

 

MTI/Kovács Tamás

Kiemelt kép: Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója, Kolodko Mihály ungvári szobrászművész és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára (b-j) leleplezi a művész Liszt Ferencről készült kisplasztikáját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálja előtt 2018. április 5-én. MTI/Kovács Tamás

Olvasói sztorik