Élet-Stílus

Óriási bulit csaptak a melleltávolító műtét előtt

A 27 éves brit lány megünnepelte az életet.

Hayley Minn négy évvel ezelőtt tudta meg, hogy hordozója a BRCA1 génmutációnak, az orvosok közölték vele: jelentős a kockázata, hogy mellrákja lesz.

A 27 éves borehamwoodi (Anglia) lánynak azt javasolták, a gyermekvállalás, szoptatás miatt 30 éves kora után végeztessen mindkét mellet eltávolító műtétet, de Hayley nem akart várni. Úgy gondolta, a szoptatásnál sokkal fontosabb, hogy láthassa felnőni a gyermekeit, így 2018-ban el akarta végeztetni a dupla masztektómiát. Ekkor azonban testvére váratlan halála miatt visszalépett a műtéttől – nem tudott volna két ilyen traumát feldolgozni.

Most jött el az operáció ideje.  Hayley megkérte az anyját, Helent, segítsen a beavatkozás előtt összehozni a barátokkal egy kis teázást, ami majd erőt ad neki.

Az anya pedig segített. Nem fogta vissza magát: 350 font (126 ezer forint) költségvetésű bulit rittyentett, amin a meghívottak – biztos volt tea is, de – pezsgőztek, cicis tortát ettek, mellpongot (a sörpong verziója) játszottak. A Mirror brit bulvárlapnak elmondták: ez a buli az élet ünneplése volt. Az este csúcspontján, amikor a barátnők gipszmintát vettek a kebleiről és megalkották Hayley mellszobrát.

Hayleyre a dupla masztektómia után rekonstrukciós műtét vár. Azt mondja, mellei ugyanúgy fognak kinézni, mint most, egyedül az lesz a különbség, hogy nem fog tudni szoptatni.

Hárman is mellrákban haltak meg, akiknek ugyanattól a donortól volt szervük
Egy férfi is közel volt hozzá, de őt még sikerült meggyógyítani a mellrákból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik