Élet-Stílus

Liam Neeson rasszista sztorija miatti magyarázkodásával vannak bajok

Mint ahogy arról beszámoltunk, Liam Neeson egy könnyed filmpromózós interjún váratlanul elmesélte, hogy egyszer meg akart ölni valakit, aki fekete, mert egy kollégáját is egy fekete erőszakolta meg. Az esetből természetesen botrány lett, olyannyira, hogy a díszbemutató előtti szokásos vörös szőnyeges bevonulást is lefújta a stúdió.

Liam Neeson rasszista története nem is jöhetett volna rosszabbkor
Az internetet elözönlötték a felháborodott kommentek.

Ha azt gondolnánk, hogy Neeson nehéz napokkal néz szembe, gondoljunk a sajtósára, akinek kezelni kell ezt az egész katasztrófát, amit nagyon könnyű lett volna elkerülni. Viszont a színésznek rögtön a fura interjúja után másnap jelenése volt a Good Morning America-ba, ami gyakorlatilag a Reggeli, vagy a Mokka amerikai megfelelője, természetesen ezt a szereplését még a film miatt szervezték le, azelőtt, hogy rasszista gyilkolási vágyáról sztorizgatott volna. A sajtósának továbbra se lesznek könnyebb napjai, hála híres ügyfelének. Neeson ugyanis előállt azzal a magyarázattal, hogy

ha ír, skót, brit, vagy litván lett volna, akkor írt, skótot, britet, vagy litvánt akart volna ölni.

Ezzel több baj is van. Kissé nehéz elképzelni, hogy a színész ránézésre megmondja bárkinek a pontos nemzetiségét, például nehéz elképzelni, hogy ránézésre megmondja valakiről, hogy litván. Másrészt a felsorolt országokban is élhetnek feketék, a bőrszín nem nemzetiség, így biztosan léteznek fekete britek, valószínűleg litvánok is, sőt, biztosan éltek 40 évvel ezelőtt is fekete britek. Az már csak részletkérdés, hogy az írek és skótok is britek, igazából ezzel van a legkevesebb probléma azzal, amit mondott.

A színész elmondta azt is, hogy beszélt egy pappal és két baráttal akkoriban, rég történt, nagyon szégyelli, és nem rasszista. Mint elmondta, napi két óra sétával kigyalogolta magából a rasszizmust és az agressziót. Abban reménykedik egyébként, hogy ha mást nem is, annyit elért ezzel a történettel, hogy az emberek foglalkoznak a rasszizmussal, aminek szerinte még most is csak a felszínét kapargatjuk, és a felszín alatt még mindig komolyan a problémák.

Kiemelt kép: Jim Spellman/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik