Élet-Stílus

Felborult egy brit a kocsijával, mert ki akart kerülni egy „polipot”

A drog nem jó, érteeem?

Van az a vicc, amikor egy elefánt és egy krokodil megállít egy autóst, a krokodil tiszteleg, és így szól a sofőrhöz: „Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés. Fogyasztott tudatmódosító szereket vezetés előtt?”

Nem véletlen jutott eszünkbe mindez, hiszen a helyi DevonLive híroldal arról tudósít, hogy Devon megyében egy sofőr polipot vélt látni az úttesten.

A 49 éves férfi február 5-én délután, nem sokkal fél 6 előtt az A381-es úton haladt Malborough és Woolston között, amikor valami történt. A helyszínre érkező rendőrök már csak azt látták, hogy egy feje tetejére fordult autó található az úton.

A sofőr állította a járőröknek: a balesetet az okozta, hogy hirtelen manővereznie kellett, hogy ne üsse el az úton tartózkodó polipot.

A salcombe-i illetőségű férfit megvizsgálták a mentők, de nem szenvedett olyan sérülést, ami miatt kórházba kellett volna szállítani. Viszont a rendőrök letartóztatták, mivel alapos a gyanú, hogy drog és/vagy alkohol hatása alatt vezetett. A járőrök azt is közölték, hogy nem láttak polipot az úton.

A BBC cikkéből kiderül, hogy a baleset helyszínéhez legközelebbi tengerben valóban élnek polipok, ám ahhoz, hogy egy példány eljusson az említett pontra, 5 kilométert kellett volna hegyen-völgyön keresztül megtennie.

 

Kiemelt kép: iStock (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik