Élet-Stílus

45 év után került elő elveszett jegygyűrűje, ami mindvégig ott volt a közelében

Akkor került elő, amikor a 92 éves amerikai férfi eladta régi autóját, és az új tulajdonos elkezdte szétszedni a motort.

Soha nem gondoltam, hogy valaha is újra látni fogom ezt a gyűrűt

– mondta az amerikai Iowa államban élő Ray Schmuecker. A 93 éves férfi a jegygyűrűjéről beszélt az ABC News-nak. Arról a gyűrűről, amit valamikor 1974 telén vesztett el, maga sem tudja, hogy pontosan hogyan.

Most, 45 évvel később, azonban a gyűrű végül előkerült, méghozzá a legváratlanabb helyről. Schmuecker régi, roncsként eladott autójából. Ráadásul nem is az utastérből. Hanem a motorból.

Nem sokon múlt, hogy a gyűrű örökre elveszett maradjon. Schmuecker a KCRG televízió híradójának elmondta, hogy már majdnem egy roncstelepen adta le az 1972-es Oldsmobile-t, amikor egy közelükben élő férfi jelentkezett a hirdetésére.

Elhagyták a jegygyűrűt lánykérés után, de a New York-i rendőrség nem hagyta annyiban
Az egyenruhásoknak hála a fiatal pár hamarosan visszakapja az ékszert.

Will Frye-nak csak a motor kellett a rossz állapotban lévő autóból. 1969-es Oldsmobile-jába akarta beépíteni. Majd amikor nekilátott a motor szétszedésének, és megtisztításának, valami furcsa, csillogó valami esett ki a földre. Amikor közelebbről megnézte, látta, nem a motor egyik alkatrésze az. Hanem egy jegygyűrű.

Ekkor gyorsan fel is vette a kapcsolatot Schmuecker lányával, aki rögtön tudta, hogy apja évtizedek óta elveszett jegygyűrűjét találta meg Frye.

Schmueckernek így már két jegygyűrűje van. Felesége ugyanis azonnal vette neki egy újat, amikor az eredetit elvesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik