Élet-Stílus

Egy anyuka kiszámolta, mennyit költöttek karácsonykor és szó szerint rosszul lett – mutatjuk az összeget

Az egész történet a Momsnet nevű fórumról indult, ide írt egy kétségbeesett anyuka arról, hogy elképesztően sokat költöttek karácsonyra, és szó szerint belebetegedett a tudatba, hogy mennyi pénz ment el az ünnepi időszak alatt. A Momsnet egy olyan oldal, ahol nagyrészt anyukák kérnek és adnak egymásnak tanácsot az élet legkülönfélébb területein.

Az anyuka, akinek a neve érthető okokból nem került nyilvánosságra elmagyarázta, hogy a decemberi időszak nagy részét kórházban töltötte, így csak nagyon rövid idejük maradt a készülődésre.

A nő bejegyzéséből kiderül, hogy összesen hat gyermekük van és a legtöbb egész évben szükséges holmit, tehát nem csak az ajándékokat és a játékokat, ebben az időszakban szokták beszerezni. A gyors matek után kiderült, hogy minden gyerekre fejenként 500 fontot költöttek, tehát a kicsikre összesen 3000 brit font ment el.

Ez átszámítva kicsivel több mint 1 millió forintot jelent.

Az anyuka részletezi is: a család ilyenkor veszi meg a gyerekeknek a ruhákat, az iskolába szükséges tanszereket, a játékokat, az ajándékokat és minden olyan dolgot, amire egész évben szükségük van.

A nő a bejegyzése végén arról ír, hogy amióta kiszámolta, mennyi pénz ment el, azóta szó szerint pánikban van, rohamokkal küzd és arra kéri a többi anyukát, hogy nyugtassák meg, mások is költöttek ennyit az ünnepek alatt. Az anya félelme érthető, ugyanis a szöveg szerint közel sem volt ennyi elkölthető pénzük, ez a nagy kiadás pedig valahol nagyon fájdalmasan fog jelentkezni.

És ti hogy álltok a karácsonyi büzdsével?

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik