Élet-Stílus

Több mint 200 brit kocsmában betiltották a Last Christmast

Kerüld el a Whamageddont!

Az Egyesült Királyság rengeteg pubja közül 231-ben biztos, hogy nem fognak idén találkozni az emberek a világ egyik legtöbbet játszott karácsonyi slágerével.

A Fuller’s nevű kocsmalánc ugyanis valamennyi egységében betiltotta a Wham! Last Christmas című dalát. A szám december 25-ig nem hangozhat el egyetlen Fuller’s-egységben sem.Nem feltétlenül az okozza a tiltást, hogy a tulajdonosok rühellik az őrülten romantikus popdalt, hanem ily módon segítenének azoknak, akik részt vesznek a szigetországban egyre népszerűbb Whamageddon című online játékban. A játékszabály pofonegyszerű: a lehető leghosszabb ideig el kell kerülni a Last Christmas című dalt.

A Munchies megszólaltatta a játék egyik atyját, Thomas Mertzet, aki elmondta: több mint tíz éve fogant meg agyukban a menekülős játék ötlete. Na nem mintha rossz szám lenne a Last Christmas, mondja Mertz,

de azért a jóból is megárt a sok.

A játék az Egyesült Királyság mellett Dániában is rendkívül népszerű. Van, aki a Twitteren ad tanácsokat a whamageddonozóknak, hogy hogyan jussanak minél tovább a játékban:

  1. Halkítsd le a tv-reklámokat.
  2. Ha bulizni mész, olyan kocsmába menj, ahol élőzene szól.
  3. Kerüld a szappanoperákat.
  4. A rádiót keresés közben teljesen halkítsd le, amíg rockzenét játszó csatornához nem érsz.
  5. Viselj fülhallgatót az üzletekben.

A játék népszerűségét jelzi, hogy még a brit Tesco is megszólalt az ügyben: a szupermarket-hálózatnál állítólag fontolgatták a Last Christmas-betiltást, ám úgy döntöttek, hogy inkább a Whamageddon nehezített pályájaként a bátrabb játékosokat csábítják üzleteikbe, arra kérve őket, hogy jelezzék, ha „életben maradtak” a küldetés után.

Nem lesz könnyű dolga a játékosoknak, bárhol is szálljanak be a versenybe, ugyanis George Michael 1984-es szerzeménye az ünnepi dalok Billboard Top 100-as listáján a 7. helyen áll.

Ha valaki szeretne részt venni a játékban, ne kattintson az indítógombra.

 

Egymás után 24-szer játszotta le a Last Christmast az osztrák rádiós
Egy székkel torlaszolta el a stúdió ajtaját, műsorvezető-társa az üvegablakon keresztül tehetetlenül nézte, hogy mi történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik