Élet-Stílus

Égből hulló pénzeső okozott káoszt Hongkongban

Egy férfi megállt egy Lamborghinivel a város egyik legszegényebb negyedében, majd kisebb vagyont szórt szét az emberek között.

A rendőrségnek is ki kellett vonulnia Hongkong egyik legszegényebb negyedébe, ahol egy kereszteződésben pénzesőt zúdított az emberek közé egy férfi, aki ezzel egy évig tartó börtönbüntetést kockáztatott meg – jelentette a South China Morning Post. A hongkoni lap beszámolója szerint százdolláros (3600 forint) bankjegyek hullottak az egyik háztetőről, és az utca pillanatok alatt teli lett emberekkel, akik igyekeztek minél többen megszerezni a pénzekből.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeget osztott szét az emberek között a férfi, aki egy Lamborghinivel állt meg a kereszteződés közepén, hogy egy rövid beszéd elmondása után megindítsa a pénzesőt. A bankjegyeket az egyik ház tetejéről szórták szét az utcán álló emberek között.

A pénzosztást egy kriptovalutával foglalkozó cég vezetője hajtotta végre, aki a Facebook-oldalán tett közzé egy videót az akcióról. A Wong Ching-kit nevű férfi egyben közölte azt is, hogy nem ez volt az utolsó ilyen akciója, és arra kérte az embereket, mondják meg, legközelebb hova menjen.

12月15號係FCC既大日子因為意味着fcc交易比賽公佈頭獎得主有機會贏取2000萬港幣現金一至50名都會有獎獎品總值超過4000萬簡單可能玩$100蚊都有機會贏取頭獎今次係fcc係全港第一條公鏈亦係我哋香港人可以賺盡中國市場錢的唯一機會想賺首期買樓 過更好既生活一定要買fcc 因為簡直係中國人送錢比香港人洗賺到錢對的感謝返我哋偉大嘅祖國今日既主題係劫富濟貧我自細就有一個夢想 希望做一個正義使者 超級英雄 可能好多人會因為年紀逐漸長大被工作不停磨滅 所以失去左這個心我亦非常能夠體會 因為我都曾經辛苦過 只係幣圈世界太過夢幻 短短幾年時間就可以令到我重拾童真唔知大家有冇想像過會有一日錢可以從天而降我幣少爺 今日企係度話俾你地知 只要你有夢想 就所有事情都係有機會發生錢就係從天而降。

Közzétette: 幣少爺-新世代礦業 – 2018. december 14., péntek

A Post megkérdezett egy jogászt, aki a lapnak elmondta, Wong a pénzesővel egy évig tartó börtönbüntetést kockáztatott. A férfi ellen ugyanis vádat lehet emelni a közrend megzavarása miatt, amiért ötezer hongkongi dolláros (185 ezer forint) pénzbüntetésre, vagy akár 12 hónapig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Bár a rendőrök a helyszínen arra utasították az embereket, hogy ne vegyék fel a földön talált bankjegyeket, a Postnak nyilatkozó jogász szerint azzal nem követnek el szabálysértést. Normális esetben büntetendő, ha valaki zsebre teszi a talált pénzt, ahelyett, hogy átadná a rendőrségnek. A pénzeső esete azonban más, mert a férfi szándékosan szórta szét a pénzét.

Az esetre reagálva több képviselő is arra szólította fel a rendőrséget, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben. Azt szeretnék tudni, hogy a pénzt törvényes eszközökkel szerezte-e a magát Robin Hoodhoz hasonlító férfi, és aggodalmuknak adtak hangot, hogy az akció túlságosan is veszélyes volt.

Kiemelt képen a pénzeső Hongkongban. Fotó: Facebook/Epoch Cryptocurrency

Ajánlott videó

Olvasói sztorik