Szórakozás

Pénzeső az autósztrádán

Az olasz pénzverde teherautója balesetet szenvedett az autósztrádán: az úttestre borult 1-2 eurós aprópénz nagy részét az autósok széthordták.

Az Adriai-tenger partján kígyózó A14-es számú olasz autósztrádán hétfő délután fél háromkor, a legégetőbb hőségben és legnagyobb unalomban vezető autósok egyszer csak azt látták, hogy az előttük haladó teherautó összeütközik egy másik járművel, és nekihajt a biztonsági korlátnak. A kamion oldala megrepedt, és pénzeső hullott belőle: kétmillió darab egy- és kéteurós zúdult az aszfaltra.

Az ütközést látó autósok azonnal pénzvadászatra indultak, nem pedig a sérült vezetők a megsegítésére. Még az sem érdekelte őket, hogy autóikkal az autósztráda kellős közepén leparkolva, tömeg-szerencsétlenséget okozhattak volna.

Közel 50 ezer euró tűnt el pár perc alatt az aszfaltról, a pénzt összeszedő autósokkal együtt, hiába érkezett meg a helyszínre a rendőrség szinte azonnal. A rendőrök így is egész délután seperték és vödrökbe gyűjtötték a pénzt. Az esetről beszámoló olasz napilapok elítélték a rögtönzött tolvajjá vált autósokat, bár túlságos szigor nélkül: legalább egy mentőt a helyszínre hívhattak volna.

Az olasz újságok azt sem zárták ki, hogy a baleset nem véletlenül történt, és az éppen akkor ott tartózkodó autósok talán igazi bűnözők voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik