Élet-Stílus

8 éves fia kapta el a kormányt, amikor anyja rohamot kapott vezetés közben

Az út szélére kormányozta a százas tempóval haladó autót, ahol az végül leállt.

Életveszélyes helyzetből mentette ki anyukáját és saját magát egy nyolcéves kisfiú Nagy-Britanniában.

Folyamatosan arra gondolok, mi minden történhetett volna, ha ne cselekszik olyan gyorsan. Még mindig megdöbbent, hogy tudta, mit kell csinálnia. Ő az én hősöm

mondta el a brit sajtónak Ben Hedges anyukája, Lauren Smith, aki nagyjából száz kilométer per órás sebességgel vezetett egy brit autópályán, amikor rohamot kapott a volán mögött, és elájult.

Az anyósülésen ülő Ben ekkor nem pánikba esett, hanem gyorsan megfogta a kormányt, és biztos kézzel biztonságos helyre vezette a járművet, ami már nekiütközött a középső elválasztó korlátnak. Az autót átvezette két sávon, az autópálya szélén található füves területre, ahol a jármű végül megállt. Még arra is odafigyelt, hogy bekapcsolja a vészvillogót, hogy jelezze, bajban vannak.

A jelenetet egy mögöttük haladó autós fedélzeti kamerája rögzítette. A videón látni, hogy a több autós is látta, hogy valami baj van, és Ben segítségére siettek. Két furgon például elé gurult, hogy ha kell, meg tudják állítani az autót.

A 27 éves anyukát mentőautóval szállították kórházba, ahol megállapították, hogy rohamot kapott, és amiatt vesztette el egy időre az eszméletét. Az orvosoknak azt egyelőre nem sikerült kideríteniük, hogy mi okozta a rohamot, de feltehetően valamilyen vírusos fertőzése lehetett a nőnek, akit az orvosok egyelőre emiatt eltiltottak a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik