Élet-Stílus

Kemény büntetést kapott a popsiszépségverseny döntőjén balhézó nő

Komoly pénzbüntetést kapott a brazíliai Miss BumBum fenékszépségverseny második helyezettje – írja a New York Post.

Mint korábban írtuk, a november elején rendezett döntő eredményhirdetése közben a 27 éves Aline Uva odalépett az éppen királynővé koronázott, 31 éves Ellen Santanához, levette róla a győztesnek járó szalagot, miközben azzal vádolta a nőt, hogy a feneke nem természetes, hanem plasztikáztatott.

A verseny szervezői azt mondják, Uva azóta sem volt hajlandó visszaadni a szalagot, és a közösségi médiában mindenütt a verseny győztesének nevezi magát. Utolsó felszólítást küldtek a nőnek, hogy öt napon belül szolgáltassa vissza a szalagot és fizessen meg 30 ezer dollárt (kb. 8,5 millió forintot) a szerződése megszegéséért.

Bár a fenékszépségverseny szabályai szerint, a Brazília egy-egy államát képviselő, mind a 27 döntős fenekét röntgennel vizsgálják meg a csalások elkerülése érdekében, Aline Uva azt mondja, az egész verseny csalás.

A Miss BumBum szépségverseny nyolcéves története az első perctől kezdve az ehhez hasonló botrányokról szólt. Már az első, 2011-es királynő, Rosana Ferreira is plasztikáztatás gyanújába keveredett, aztán rendre felmerültek olyan vádak is, hogy egyes versenyzők szexuális szolgáltatásokkal vették meg a zsűritagok szimpátiáját.

A versenyt az évek során számtalan kritika érte a nők gátlástalan kihasználása és tárgyiasítása miatt. A szervezők azt állítják, az idei volt az utolsó megmérettetés, de a Miss BumBum történetéből kiindulva nem lenne meglepő, ha ez csak egy marketingfogás lenne.

(Kiemelt képünkön Ellen Santana, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik