Élet-Stílus

Óriási botrány az utolsó popsiszépségversenyen Brazíliában

Botrányos történetéhez méltó véget ért a Miss BumBum fenékszépségverseny Brazíliában. Néhány másodperccel az után, hogy hétfőn királynővé koronázták a 31 éves Ellen Santanát, odalépett a győzteshez a 27 éves második helyeztt Aline Uva, és letépte vetélytársáról az első helyezettnek járó szalagot – írja a Sun.

A masszőr Uva csalással vádolta meg a modell és táncosnő Santanát és a zsűrit. Azt állította, hogy a királynővé koronázott nő feneke nem természetes, hanem egy plasztikai sebész munkája. Uva magára aggatta a szalagot, miközben azt kiabálta, hogy ő a valódi nyertes, mert az ő feneke természetes, míg Santanáé műanyag. Végül a szervezőknek kellett közbeavatkozniuk, hogy helyre álljon a rend.

A Miss BumBum szépségverseny nyolc éves története az első perctől kezdve az ehhez hasonló botrányokról szólt. Már az első, 2011-es királynő, Rosana Ferreira is plasztikáztatás gyanújába keveredett, aztán rendre felmerültek olyan vádak is, hogy egyes versenyzők szexuális szolgáltatásokkal vették meg a zsűritagok szimpátiáját.

A versenyt Cacau Oliver újságíró álmodta meg. A koncepció szerint, a selejtezők után, Brazília minden államából egy jelölt, vagyis összesen 27-en indulnak a döntőben. A győztes díja ötvenezer reál (kb. 3,7 millió forint), illetve az, hogy gyakorlatilag azonnal megélhetési celebbé válik.

A versenyt az évek során számtalan kritika érte a nők gátlástalan kihasználása és tárgyiasítása miatt. A szervezők azt állítják, az idei volt az utolsó megmérettetés, de a Miss BumBum történetéből kiindulva nem lenne meglepő, ha ez csak egy marketingfogás lenne.

(Kiemelt képünkön Ellen Santana, fotó: Getty Images)

Csalás miatt kizárták a brazíliai fenékszépségverseny favoritját
Perrel fenyegeti a szervezőket a diszkvalifikált Livia Santos, mert szerinte a szervezők tudták, hogy a férje alkalmazottai is zsűritagok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik