Élet-Stílus

Egy olyan drogozási módszer terjed, amihez képest még a szipuzás is kifinomult módszernek tűnik

Ennél bizarabb módszert nehezen lehet találni.

Ha azt gondolná, hogy a csavarlazítós szipuzásnál undorítóbb módszer nem létezik a kábulásra, akkor nagyot fog csodálkozni, amikor megtudja, mit használ kábítószerként egyre több indonézi fiatal.

Tisztasági betéteket. Egészen pontosan használ tisztasági betéteket. Még pontosabb olyan használt tisztasági betéteket, amiket a szemétből kukáztak ki.

Az indonéz drogellenes ügynökség egyik vezetője a helyi sajtónak elmondta, a fiatalok forró vízbe rakják a betéteket, majd a kihűlt vizet együtt megisszák. Suprinarto elmondása szerint a folyadéktól úgy érzik, mintha repülnének, valamint hallucinálnak, mintha valamilyen drog hatása alatt állnának. Suprinarto szerint a betétekből kifőzött klór okozza a bódulatot.

Közben egy vegyészkutató arra figyelmeztette az embereket, hogy ezekben a termékekben az egyik fő összetevő általában a folyadék elnyelésére használt nátrium poliakrilát, aminek nagyon nem szabad bekerülnie a testbe – írta a Tempo című indonéz lap. Emellett a betétes víz olyan anyagokat tartalmaz, ami nagy mennyiségben tönkreteheti a fogyasztó veséjét és máját, valamint rákot okozhatnak.

A Jakarta Post cikke szerint először két éve találkoztak a hatóságok olyan kamaszokkal, akik ezt a módszert választották a kábulásra. Az ilyen eseteket száma 2017 óta folyamatosan emelkedik az országban, ahol jellemzően szegénységben élő fiatalok választják, akik nem tudják megfizetni a rendes drogokat.

A kiemelt kép illusztráció.  Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik