Belföld

Vádemelés a drogkereső álrendőrök ellen – videó

Házkutatást színlelve akarták megszerezni a kábítószert.

A négy férfi rendőrnek adta ki magát, így akarták megszerezni a  kábítószert. Az egyik vádlott megtudta, hogy egyik ismerőse az I. kerületi bérelt lakásában, és egy szintén I. kerületi mélygarázsban parkoló autójában jelentős mennyiségű kábítószert, marihuánát tart. Ezt tudatta három társával.

Megegyeztek, hogy a lakásban és gépkocsiban tárolt kábítószert és a lakásban lévő készpénzt megszerzik.

2017. július 11-én, a délutáni órákban a négy vádlott – két külön autóval – az I. kerületi társasház környékére hajtott. Leparkoltak, hogy a megbeszéltek szerint ott várják meg az ismerős hazaérkező élettársát. A nőt is ismerő vádlott nem ment a közelbe, telefonon tartották vele a kapcsolatot.

Amikor a nő megérkezett, a vádlottak közül ketten bementek utána, majd magukat rendőrnek adták ki. Egyikük az eredeti igazolványra hasonlító, „Rendőrség” feliratú igazolványt mutatott fel. Közölték a nővel, hogy tudnak a drogról, emiatt intézkednek. Felszólították a lakásban tárolt kábítószer és az kocsi indítókulcsának átadására.

A nő a határozott fellépés, és többszöri felszólítás hatására végül átadta az álrendőröknek a lakásban lévő, csaknem 400 gramm tömegű kábítószert, kb. 350.000 forintnak megfelelő valutát, és a gépkocsi kulcsát.

Ekkor érkeztek a valódi rendőrök, akik mind a négy elkövetőt elfogták. Az ügyészség az ügyben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette, valamint csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik