Nagyvilág

Csalás miatt kizárták a brazíliai fenékszépségverseny favoritját

Perrel fenyegeti a szervezőket a diszkvalifikált Livia Santos, mert szerinte a szervezők tudták, hogy a férje alkalmazottai is zsűritagok.

A Miss Bum Bum, vagyis Brazília éves fenékszépségversenyének szervezői a döntőben zárták ki az addig toronymagas esélyesként induló versenyzőt, Livia Santost – írja az Internetional Business Times.

 Top hátsók (fotó: Europress)

A favoritot korrupcióval vádolták meg, konkrétan azzal, hogy szavazatokat vásárolt magának. Merthogy néhány szavazó a férje alkalmazásában állt. Cacau Oliver, a főszervező szerint a nő „egy egész internetkávézót vásárolt, hogy befolyásolja a szavazást.”

Santos azonban másképp emlékszik a történtekre, ezért perrel fenyegetőzik. Szerinte Oliver az egész verseny alatt tudta, hogy olyan emberek is szavaznak, akik a férjének dolgoznak. Ahogy furcsállja azt is, hogy a kizárása után győztesként befutó ClaudiaAlende az utolsó pillanatban, rengeteg szavazatot kapott. Oliver azonban nem gyanakszik a királynőre: „sokkal valószínűbb, hogy a közösségi portálokon elért hatalmas népszerűsége segítette győzelemre, nem pedig csalás” – véli.

 Az idei bajnok (fotó: Europress)

Az idén negyedik alkalommal futó, sokak által szexistának tartott Miss Bum Bum korábban is botrányoktól volt hangos. Tavaly két induló is gyanúba keveredett, hogy dollár ezreket fizettek a zsűritagoknak a szavazataikért cserébe.

A verseny egyébként 2011 óta fut: Brazília mind a 27 régiója indít egy-egy versenyzőt, közülük 15 kerül be a döntőbe. A végső győztesnek ötvenezer reál (valamivel több mint négy és fél millió forint) üti markát, és automatikusan országos celebbé válik.

Íme, egy videoösszeállítás az idei indulókról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik