Élet-Stílus

Egy menstruáló nőnek el kellett magyaráznia középkorú főnökének, hogy a tampon nem szexjáték

És azt is, hogy nem tudja csak úgy visszatartani a vérzést, mint a vizeletet.

Megdöbbentő történetet osztott meg a Tumblr közösségi oldalon egy amerikai nő, ami rávilágít arra, milyen komoly gondok vannak a szexuális felvilágosítással az Egyesült Államokban. Mint írta, főnöke, egy középkorú, házas férfi, azt hitte a tamponról, hogy szexjáték, és arról sem volt semmi fogalma, hogy a menstruációs vérzést nem lehet visszatartani. És amikor ez kiderült, neki kellett szexuális felvilágosítást tartania neki a témában.

Mint írta, ekkor húszéves volt, és gyakornokként dolgozott az egyik amerikai állam törvényhozásában. A kérdéses főnök egy képviselő volt. Nevet nem említett, és azt sem közölte, melyik államról van szó, és azt sem, a férfi republikánus vagy demokrata volt. Csak annyit, hogy utálta a tamponokat, amiket luxuscikknek tartott, és nem értett, miért van szüksége a női mosdókba elhelyezett tamponautomatákra.

A férfi munkatársat zavarta kolléganője ciklusa, panaszt tett a HR-en
„Ez így nagyon nem professzionális hozzáállás”.

A nő elmondása szerint nagyjából egy hónapja dolgozott ott, amikor váratlanul megjött neki. Ekkor gyorsan engedélyt kért tőle, hogy kimenjen a mosdóba, és el is mondta neki, hogy miért, miután a férfi rákérdezett.

A képviselő ekkor kikelt magából, és dühös kirohanásba kezdett arról, hogy a nők milyen lusták tudnak lenni, majd lezárásként közölte vele, hogy nem mehet ki a mosdóba. Ott kell maradni, és dolgoznia. A nő ekkor saját jellemzése szerint nyugodt hangon elmagyarázta neki, hogy ha nem mehet ki a mosdóba, a vér át fog szivárogni a ruháján, és valószínűleg a széken is nyomot hagy majd. És muszáj kimennie, hogy valamivel felfogja a vért.

Ekkor döbbenet ült ki a férfi arcára. Majd odahajolt a nőhöz, és odasúgta:

Várjon, azt akarja mondani, hogy ha nem megy ki, akkor csak tovább fog vérezni? Azt hittem a nők ezt bármikor le tudják állítani.

Most a nőn volt a sor, hogy megdöbbenjen. Elmondása szerint, először azt hitte, hogy a férfi csak viccel, de miután tovább beszéltek a dologról, kiderült, hogy tényleg komolyan azt hitte, a menstruáció olyan, mint a vizelési inger. És vissza lehet tartani.

Ez nem minden. A nő meg tudta azt is, hogy a képviselőnek fogalma sem volt arról, hogy a tamponok mire valók. És azt hitte, hogy azok szexjátékok, dildók. Ezért nem értette, miért kéne államilag támogatni. De nem csak ő, hanem több barátja is.

Így végül a húszéves nő volt az, aki felvilágosította a középkorú, házas képviselőt a menstruációról, olyan információkat adva át ezzel neki, amit már gyerekként meg kellett volna tudnia.

Megölte magát egy 12 éves lány Indiában, mert a tanára megalázta a menstruációja miatt
Az egész osztály előtt kellett megmutatnia alsóneműjét.

A kiemelt fotó illusztráció. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik