Élet-Stílus

Ezt a 4 lépést követve bárki szerencsés lehet – állítja az ír író

Éberség, elvtársak!

Vajon akiknek mindig minden sikerül, azok csak azért szerencsések, mert jókor vannak jó helyen? Vagy ilyen csillagzat alatt születtek?

A Mirror által idézett ír író, KJP Sheedy szerint a szerencse nincs megírva a csillagokban, és talizmánokhoz sincs köze annak, hogy ki mit ér el az életben – ellenkezőleg:

mi magunk is sokat tehetünk, hogy ténylegesen szerencsésnek érezzük magunkat.

Sheedy szerint az alábbi négy fontos lépés szükséges ahhoz, hogy valakit az átlagnál nagyobb eséllyel érjenek pozitív dolgok az életben.

1. Éberség

Ha nyitott szemmel járunk, sokkal valószínűbb, hogy meglátjuk az adódó lehetőségeket, és tőkét tudunk kovácsolni bármilyen változásból. Az éber személyiségek egy munkahelyi változásból is képesek kihozni a maximumot: fontos új tudásra tesznek szert, vagy akár előléptetésben is lehet részük.

2. Rugalmasság

Az tud igazán szerencsés lenni, aki a legrosszabb helyzetnek is azonnal meglátja a jó oldalát.

3. Hinni a megérzésekben

A szakember szerint ha fontos döntéshelyzetbe kerülünk, ha komoly nehézség vagy stresszhelyzet korlátozza utunkat, a legjobb, ha a zsigeri megoldást választjuk: érdemes hinni az első megérzésnek, többnyire beválik.

4. Pozitív gondolkodás

Ha arra koncentrálunk, hogy valami jó vár ránk, jóval nagyobb a valószínűsége, hogy így is történik. Egyszerűen arra tanítjuk az agyunkat, hogy segítsen a pozitív dolgokat észrevenni, a negatívok felett pedig átsiklani. Arról nem is beszélve, hogy a pozitív gondolkodás vonzó tulajdonság, és aki másnak rokonszenves, az nagyobb eséllyel kap jó ajánlatokat, jut remek lehetőségekhez.

A legfontosabb: ha szerencsésnek érezzük magunkat, az már majdnem olyan, mintha tényleg azok lennénk, hiszen nyitottak vagyunk a pozitív dolgokra, és ezáltal bevonzzuk őket, megnöveljük annak esélyét, hogy a szerencse „ránk mosolyog”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik