Élet-Stílus

Schwarzenegger nem volt túl kedves Rubint Rékáékkal

B2W, azaz Business-to-Women fesztiválon jártunk a Lurdyban. Nemcsak azért, mert kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a bizniszmenek, a marketingesek a női fogyasztókról abban az országban, ahol a kormánypárt több Lászlót indított a választásokon, mint ahány nőt, hanem mert olyan influenszerek szólaltak meg a témában, mint például Oravecz Nóra, vagy a „hazánk legsármosabb férfijaként” és „Magyarország alfahímjeként” felkonferált Árpa Attila. Mi azonban leginkább Rubint Rékára, pontosabban előadására voltunk kíváncsiak.

Rubint Réka az „Így motiváld felelősen női rajongóidat és imádni fognak érte!” címet adta előadásának, ami valójában egy beszélgetés volt: a B2W-alapító, nőimarketing-szakértő, brandstylist és iparművész Pálfi Éva beszélgetett Rubinttal, vagy ahogy felkonferálták:

Magyarország koronázatlan fitneszkirálynőjével, akinek 930 ezer lájkolója van a Facebookon, több mint 230 ezer követője Instagramon, és aki évente egymillió embert motivál.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Rubint azzal kezdte hogy gyógypedagógiai főiskolára járt, amikor összejöttek Schobert Norberttel, és egyáltalán nem vágyott a címlapokra, illetve ismert ember feleségeként eleinte nehéz volt megmaradni önálló személyiségnek.

Pálfi legelőször is arra volt kíváncsi, Rubint miként bírja mindennapokat:

Iszonyatosan sokat dolgozol. Itt a nézőtéren mi mind ilyenek vagyunk, de közben, mivel a gyerekeink egy helyre járnak, így minden reggel azt látom, hogy te viszed őket iskolába Hogy tudod ezt beiktatni, hogy közben folyamatosan erőt adsz a nőknek?

Rubint erre egyszerűen annyit felelt:

Úgy, hogy ők adnak erőt nekem.

Majd ismertette a vonatkozó képletet: ő hatással van az emberekre a nyitottságával, szeretetével, azzal, amit érez a mozgás iránt + rá pedig hat az az energia, ami a követőinek hatalmas tömegéből árad -> szinergia.

A személyi edző-oktató-fitneszsztár-médiaszemélyiség aztán elmondta, hogy élete legnagyobb nehézsége az volt, amikor a sajtó elkezdett róla írni.

Norbi is kemény munkával, önerőből érte el a sikereit, és Magyarországon erre sokszor az a reakció, hogy obszcén megjegyzésekkel illetik. Akkor még nem volt Facebook, Instagram, nem voltak olyan felületek, amin az ember meg tudta magát védeni. A sajtónak nagyon sokat köszönhetek, de amennyit az ember ismertségéhez hozzátesz, annyit koptat is

– mondta, majd hozzátette:

Amikor betámadnak azzal, hogy hogyan lehet kockás hasam három gyerek után, azt szoktam mondani, hogy szülni kell három gyereket. El kell venni a támadások élét, különben az ember beleőrül.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Rubint Réka beszélt legnagyobb szívfájdalmáról is, miszerint lánya, Schobert Lara sok mindent akar az életben, de tornázni nem. Egy pszichológus ismerőse azt tanácsolta neki, fogadja el lánya döntését,sok ismert ember gyereke ugyanis a stafétát viszi tovább – és aztán végül azt érzi, hogy sosem lehet saját maga.

Majd szóba került kedvenc témánk, az influenszerkedés is, és Rubintnak köszönhetően jött a nap legjobb hasonlata: saját bevallása szerint a hosszú távú üzleti együttműködések híve, és évek óta csak néhány márka jelenik meg a posztjaiban, ezzel szemben szerinte

néhány fiatalabb influenszer oldala olyan, mint a Szuperinfó, minden nap mást reklámoznak.

Lett is belőle öt Blikk-címlap

Természetesen téma volt férje is. „Norbi kegyetlen” – hangzott el Rubint szájából, de mielőtt bárki rosszra gondolna, a kifejtés így hangzott:

ami a szívén, az a száján. Ráadásul kos a csillagjegye.

Aztán finomította a dolgot azzal, hogy elmondta, Schobert ma már gyakran kibírja, hogy ne nyomjon azonnal a publikálás gombra – este megír egy dühös bejegyzést, de vár reggelig, és reggel aztán nem is posztolja ki.

Régen egyből kiposztolta, lett is belőle öt Blikk-címlap.

Egy néző megkérdezte, mi az, amit megbánt, amit ma már máshogy csinálna, Rubint azonnal rávágta:

Azt az egyet bánom, hogy még egy negyedik babát nem vállaltam.

Bajnokok reggelije

Réka a beszélgetés végén szót ejtett követőiről, és arról, mennyire fontos, hogy „azok az emberek, akik megtisztelnek a figyelmükkel, a bizalmukkal” mindig jól eső érzéssel távozzanak a rendezvényekről. Ezzel kapcsolatban mesélt egy friss történetet, hogy mindenki lássa, hogyan nem bánhat egy influenszer a rajongóival. Ráadásul ebben az esetben ő volt a rajongó:

Elmentünk Norbival reggelizni. Abban a hotelben, ahol megreggeliztünk, teljesen véletlenül ott volt Arnold Schwarzenegger is, épp a menedzsmentjével tárgyalt. Azonnal megremegett a lábunk, úristen, itt a Schwarzenegger, milyen jó lenne vele egy közös fotó.

Rubinték megkérdezték a színész-testépítő-üzletember-kormányzót, készülhetne-e egy közös fénykép, mire Schwarzenegger azt mondta, hogy most nem, de később igen. 45-50 perc után ismét vették a bátorságot, hogy megzavarják a Terminátort, aki azonban Conan, a barbárnak bizonyult.

A művész úr fel sem nézett a laptopjából, a két mellette ülő úr mondta, hogy sorry, business

– mondta Rubint, aki elmondása szerint ezzel szemben saját rendezvényein – ahogy eddig is – megvárja majd, amíg az utolsó emberrel is elkészül a közös fotó, legyenek akár háromezren az Arénában, vagy százan egy szilvapálinka-fesziválon.

Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik