Élet-Stílus

Tudta, hogy a stressz is okozhat depressziót? Így tegyen ellene! (x)

Rita hiába nyerte el az álomállást, lelkileg mégis a padlóra került. Depresszióját, mint kiderült, a tartós stressz idézte elő.

Amikor az álom teljesül, persze még mindenki boldog!

Rita vagyok, és egy neves könyvkiadónál dolgozom mint szerkesztő. Régi nagy álmom teljesült, amikor megkaptam ezt az állást kedvenc könyveim „szülőházában”, és amit azelőtt csak kívülről csodáltam. Megtiszteltetés volt belépnem a kiadóvállalatnak otthont adó üvegpalotába, a könyvkészítés óriásszentélyébe. Boldoggá tett a tudat, hogy ezentúl én is részese leszek az itteni alkotói munkának. Már alig vártam, hogy az én kezem alatt is kéziratok alakuljanak át friss tapintású, jó illatú könyvekké, amiket már a könyvesbolt polcáról öröm lesz leemelni, hát még hazavinni és elolvasni.

Önként vállalt túlmunka: biztos, hogy megéri…?

Rögtön rám bízták egy egész gyermekmese-sorozat gondozását. Voltak már ehhez hasonló munkáim, de csak kisebb kiadóknál és külsősként. Hamar kiderült számomra, hogy egy nagyvállalatnál ez a feladatkör jóval nagyobb felelősséggel is jár. Nem akartam, hogy csalódjanak bennem, ezért minden energiámmal azon voltam, hogy tökéletes munkát végezzek. Kétszer is végigolvastam minden szöveget, a nyomdai levonatokat pedig háromszor is átnéztem. Rengeteget egyeztetettem az illusztrátorokkal és gyakran késő estig bent maradtam a kiadóban, szinte csak aludni jártam haza.

Az önkizsákmányolás bosszúja

Egy idő után egyre kevésbé tudtam magamat kipihenni. Nehezen aludtam el, szinte menetrendszerűen, 3 órakor felébredtem minden éjjel. Napközben egyre többet fájt a fejem, a nyakam, a vállam, és egyre kimerültebb voltam. Már egyáltalán nem örültem a munkámnak, helyette kifejezetten boldogtalannak éreztem magam. A munkahelyemen nem mertem szólni senkinek, nehogy azt gondolják, alkalmatlan vagyok a feladatra. Régi barátomat, Kingát viszont felhívtam, egyedül neki mertem kiönteni a szívemet.

Ilyen, amikor a stressz okoz depressziót!

Kinga, aki hozzám hasonlóan szintén maximalista alkat, korántsem lepődött meg a történetemen. Mint kiderült, ő ugyanígy „túlstresszelte” magát, amikor tavaly munkahelyet váltott. A tartós stressz miatt nála is kialakult az enyhe depresszió – szerinte én is ennek a tüneteitől szenvedek. Kingának akkor a Remotiv extra növényi gyógyszer segített, és javasolta, hogy próbáljam ki én is. Orbáncfű van benne, amit már az ókorban is használtak búskomorság, melankólia, vagyis az enyhe depresszió tünetei ellen. Mérsékli az enyhe depresszió tüneteit, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van.

Vény nélkül kapható, orbáncfű tartalmú gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik