Élet-Stílus

A negyedikről zuhant ki a kislány – videó

A kínai gyereket az utolsó pillanatban kapták el. Kazahsztánban egy hétéves fiú esett ki a tizedikről.

Két ország – két szerencsésen végződött hasonló eset, amely könnyen torkollhatott volna tragédiába is.

A kínai Yueqingben (Csöcsiang tartomány) egy kétéves kislány zuhant ki a negyedik emeletről, miután anyukája rábízta őt a nagymamára, aki azonban – rögtön, miután a gyerek elaludt – magára hagyta őt. Az eset még augusztusban történt, de az elképesztő pillanatokat bemutató videó csak most jelent meg az interneten.

A tizennyolc métert zuhanó kislányt két férfi kapta el az utolsó pillanatban, és bár a kétéves így is a földre esett, néhány karcolással megúszta az esetet. A 49 éves férfi csuklótörést szenvedett, 57 éves társa pedig a csuklója mellett a karját is eltörte.

A két életmentő összesen 6000 jüant (240 ezer forint) kapott a várostól a bátor cselekedetért, és az anyuka is 2-2 ezer jüant (80-80 ezer forint) adott nekik hálája jeléül.

A másik eset Kazahsztánban, Asztanában történt szeptember 24-én. Egy hétéves kisfiú a tizedik emeleten kiállt az ablakba, az alattuk lakó 28 éves férfi a segélykiáltásra lett figyelmes, és kihajolt. A fiú már zuhant is, de a szomszédnak sikerült elkapnia őt.

 

via Daily mail, Sputnik News, kiemelt kép: Thinkstock (illusztráció)

Csecsemő mászott az úttest kellős közepén
Nem hitt a szemének a sofőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik