Élet-Stílus

3 kilós aranyrögöt talált egy nyugdíjas Ausztráliában

A több mint 20 millió forintot érő darabot egy fémdetektrorral szúrta ki, majdnem egy méter mélyen.

Nyugat-Ausztráliában még mindig szép számmal lehet találni hatalmas, milliókat érő aranyrögöket. Ezt bizonyította egy nyugdíjas, aki évek óta járja a területen lévő aranylelőhelyeket, és most igazán beletalált.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a névtelenségbe burkolózó férfi egy 3,2 kilogrammos aranyrögöt ásott ki, majdnem egy méter mélyről. A rögöt egy fémdetektorral találta meg, és több mint két órán keresztül ásott, mire elérte.

A beszámolók szerint a rögben 68 troy uncia, azaz 2,11 kilogramm tiszta arany van, aminek értékét 110 ezer ausztrál dollárra (2,2 millió forint) becsülik.

A rögöt pár héttel azután találta meg a nyugdíjas, hogy az RNC Minerals kanadai bányavállalat bejelentette, 9250 uncia aranyat találtak az egyik bányájukban, ugyanazon a területen, ahol most a nyugdíjas aranyásó is a kincsre bukkant.

Az RNC elnöke közölte, hogy találtak két olyan hatalmas aranyrögöt is, amik minden idők legnagyobbjai lehetnek: az egyik 95 kilogrammos volt, a másik pedig 63 kilogrammos, és összesen több mint 4 ezer uncia aranyat tartalmazhatnak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik