Élet-Stílus

Az óvodások évnyitóján előadott erotikus rúdtánc sokkal megdöbbentőbb, mint elsőre gondolnánk

Bár már sok helyen sportágként kezdik elfogadni, az ovisoknak bemutatott produkció inkább a klasszikus, sztriptíz klubos verziót képviselte.

Ahogy arról már beszámoltunk, hatalmas botrány okozott Kínában egy óvoda vezetése, miután úgy gondolták, jó ötlet lesz az évnyitón lenge öltözetű rúdtáncosok erotikus műsorával szórakoztatni a kisgyerekeket, és szüleiket. A Sencsen városában található magánóvoda sztriptíz klub hangulatú hétfői megnyitójáról az ott megjelent szülők több videót is készítettek, amik aztán elárasztották a kínai közösségi oldalakat.

A szülők egyike volt Michael Standaert amerikai író, aki Twitter-oldalán osztotta meg a botrányos produkciókról készített videókat.

Ki gondolta, hogy ez jó ötlet lehet? Őrület!

– írta a videók mellé a férfi, akinek egy 4 éves és egy 5 és fél éves gyereke volt ott a megnyitón.

Standaert elmondása szerint a város Baoan nevű negyedében található Xinshahui óvoda igazgatója rácsapta a telefont a feleségére, amikor magyarázatot követelt a 3 és 6 év közötti gyerekek előtt előadott erotikus műsor miatt. Később azonban már nyilvánosan kért elnézést a szülőktől a rúdtáncosok alkalmazása miatt.

Lai Rong közölte, azt gondolta, hogy a profi táncosok produkciója majd jó hangulatot teremt a szülők körében. Ugyanakkor elismerte, hogy nem gondolta végig, milyen műsort is adnak majd elő a szexi ruhákba öltözött táncosok, ami „szörnyű élmény volt a gyerekek és szülők számára”.

Az eset nem kerülte el a helyi hatóságok figyelmét. A baoani oktatásügyi hivatal felszólította az óvoda tulajdonosait, hogy kérjenek bocsánatot a szülőktől és az állampolgároktól, valamint, hogy rúgják ki az igazgatót. Egyben közölték, hogy vizsgálatot indítanak az óvoda működésével kapcsolatban.

Lai Rong a Washington Postnak elmondta: még azelőtt elnézését kért a félresikerült ötletért, hogy erre a hatóságok felszólították volna. A nő kiemelte, a szülőket biztosították arról, hogy a rúdtánc oktatása nem szerepel a tanítási tervükben.

És még egy kis érdekesség a végére: az alábbi videóból kiderült, hogy a tánchoz használt rúd nem volt más, mint a zászlórúd, amire a kínai nemzeti lobogót húzták fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik