Élet-Stílus

Egy nő milliós kártérítést kapott a párkeresőtől, mert nem találta meg álmai férfiját

A 47 éves brit anyuka egy gazdag, több lakással rendelkező férfit keresett, akitől gyereket szeretett volna. Nem találta meg, ezért perelt.

Több mint 13 ezer fontos (4,7 millió forintos) kártérítést kell fizetnie egy párkereső cégnek egy 47 éves anyukának, miután nem találták meg számára „álmai férfiját” – írta a Metro. A bulvárlap cikke szerint egy brit bíróság elfogadta Tereza Burki érveit, hogy a cég átverte, amikor azt állították neki, hogy hétezer férfi keresi náluk a szerelmet, miközben valójában csak százan voltak.

Az ügyben döntő bíró szerint a száz férfi nem számít jelentős számnak, így a Seventy Thirty párkereső akkori vezetője, Lemarc Thomas „hamis és félrevezető” kijelentéseket tett a szolgáltatásra 2014-ben feliratkozó Burkinak az elérhető férfiak számáról.

A cégnek így vissza kellett adnia a 12 600 fontot (4,5 millió forintot), amit a nő befizetett, valamint 500 font (180 ezer forint) fájdalomdíjat is megítélt Burkinak a bíróság, az „átélt csalódás és szomorúság” miatt. A nő a Metro beszámolója szerint olyan férfit keresett, aki nemcsak gazdag és több ingatlannal is rendelkezik, hanem még arra is hajlandó, hogy teherbe ejtse.

Azonban a nő nem örülhet teljesen. A bíróság döntése szerint ugyanis ötezer fontot (1,8 millió forint) kell fizetnie a párkereső cégnek büntetésül azért, mert az interneten átverésnek nevezte a cég szolgáltatását. Ezt a bíróság ugyanis rágalmazásnak ítélte meg – teszi hozzá a Metro.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik