Élet-Stílus

Megbízhatóak az online randik?

Egy amerikai kutatás arra a kérdésre keresi a választ, hogy mennyire tipikus, hogy adatlapjukon valótlanságokat állítanak az online párkeresők.

A felmérést 5000 interneten társat kereső bevonásával készítették és arra az eredményre jutottak, hogy a párkeresők jórészt őszinték az interneten is, legalábbis annyira, mint amennyire a való életben azok lennének. Érdekes, hogy azok, akik csak barátkozni járnak a különféle közösségi site-okra, azok szinte minden esetben a valóságnak megfelelő profilt készítettek. Ám az online párkeresés esetében, ahol valamennyivel nagyobb volt az érzelmi tét, ez nem mindig mondható el.

A kutatók vizsgálták a személyiséget is azért, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet kapjanak, így a kíváncsiak voltak arra is, hogy az alanyok mennyire neurotikusak, extrovertáltak, vagy épp nyitottak. Erre azért volt szükség, hogy így képet kapjanak arról, milyen mértékben képesek egy élethelyzet kedvéért megváltoztatni a viselkedésüket a megkérdezettek. A kutatók azt az eredményt kapták, hogy az online-füllentésekért a férfiak épp annyira felelősek, mint a nők. Az extrovertált emberek hajlamosak arra, hogy olykor nagyot mondjanak, talán azért, mert életükben több dolgot éltek már meg, míg a férfiakról kiderült az, hogy olykor egy-egy randi kedvéért bizony letagadnak a korukból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik