Élet-Stílus

Méheket evett a túlélésért a vadonban eltűnt túrázó

A hatóságok szerint szinte teljesen hihetetlen, hogy sikerült életben maradni.

Élve találtak meg egy hat napja eltűnt férfit, akinek a washingtoni a Mount St. Helens vulkánnál veszett nyoma, miután nem talált vissza autójához. A 40 éves Matthew Matheny napokon át nem tudott vizet inni, és csak bogyókat, valamint méheket tudott enni – mondták el szülei a helyi sajtónak.

Az Ohio államban élő férfi barátait látogatta meg, amikor úgy döntött, túrázik egyet a vulkán közelében. Egy barátja autójával ment ki a hegyekbe, de eltévedt, és nem talált vissza a járműhöz.

Matthew Matheny autója, amihez nem talált vissza. Fotó: Cowlitz County Sheriff’s Office

A férfit napokon át kereste egy 30 fős alakulat. A kutatásban helikopterek, drónok és keresőkutyák is részt vettek, és egy számítógépes programot is bevetettek, ami megjósolta Matheny lehetséges mozgását. Végül a program, és a mobiljelek alapján sikerült leszűkíteni a kutatási területet egy 1 mérföldes területre.

A férfit végül 5 kilométerre találták meg az autótól. Az eltévedt túrázót kórházba szállították, ahol leginkább kiszáradás miatt kellett kezelni, egyébként egészséges volt. Valamint a lábán voltak sérülések, miután szandálja elszakadása után mezitláb gyalogolt a nehéz terepen.

Feltehetően csak azért nem száradt ki teljesen, mert sikerült bogyókat ennie. Emellett méheket evett, amiket akkor csapott agyon, amikor egy méhraj rátámadt. Tudta, hogy nehéz helyzetbe került, és mindent meg kell tennie a túlélésért – mondta édesanyja a helyi sajtónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik