Élet-Stílus

Letartóztattak egy nőt alkoholfogyasztás miatt Dubaiban, mert az odaúton ivott egy pohár bort a repülőn

Négyéves kislányával együtt zárták több napra fogdába az Angliában élő, fogászként dolgozó nőt, akinek a légitársaság kínálta fel az alkoholt.

Letartóztattak és három napra fogdába zártak Dubaiban egy 44 éves nőt, mert a repülőúton megivott egy pohárt bort az Emirates légitársaság járatán – írta a Daily Mail. A fogorvosként dolgozó Dr Ellie Holmant négyéves lányával együtt zárták be az alkoholfogyasztás miatt – közölte a brit bulvárlap.

Az angliai Sevenoaks városában élő nő rémálma július 13-án, pénteken kezdődött, amikor leszállt az arab országban a londoni Gatwick repülőtérről indult gépről. A bevándorlási tiszt ekkor közölte vele, hogy lejárt a vízuma, közölve vele, hogy azonnal vissza kell utaznia.

A nő próbálta kérni, hogy hagy csináltasson új vízumot a helyszínen, de elmondása szerint a férfi “dühös és ellenséges” lett. És ekkor kérdezte meg tőle, hogy ivott-e alkoholt. Holman elmondta, hogy a gépen ivott egy pohár bort, erre közölték vele, hogy Dubajban illegális az alkohol birtoklása, még akkor is, ha az ember szervezetében van.

A nőt és kislányát végül letartóztatták, miután videózni kezdte a bevándorlási tisztet. Ezután vért vettek tőle, hogy bizonyítékot szerezzenek arra, hogy a Dubaiban tiltott szernek számító alkoholt fogyasztott. Vérében olyan kevés alkohol volt, hogy azzal még nyugodtan vezethetett is volna Nagy-Britanniában – írta a Daily Mail.

Közben a hatóságok nem is értesítették élettársát, aki angliai otthonában már megőrült az aggodalomtól, miután nem hallott a nő és gyerekük felől. Miután megtudta, mit történt, Dubaiba utazott, hogy hazavigye lányukat.

Börtönbe zárták az orosz modellt, aki kiugrott egy dubai hotel ablakán
A lány egy késes támadó elől menekült, aki aztán feljelentette.

A nő azonban nem tudott hazautazni. A dubai hatóságok ugyanis elkobozták útlevelét, és míg ügyét meg nem oldják, nem hagyhatja el az országot.

A nőt képviselő jogvédő szervezet vezetője a Mailnek elmondta: az Egyesült Arab Emírségek szándékosan azt a látszatot keltni, mintha a turistáknak szabad lenne alkoholt innuk az országban. Például azzal, hogy a szállodák bárjaiban, az éttermekben és klubokban felszolgálnak alkoholt. Pedig a helyi szabályok szerint a turisták sem mentesek a szigorú alkoholtilalom alól, és letartóztathatják őket, ha akár csak egy csepp alkohol is van a vérükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik