Élet-Stílus

Kokainos szendvicseket találtak egy mexikói reptéren

Drogkereső kutyák segítségével találtak meg a rendőrök közel két kiló kokaint a mexikói Guadalajara nemzetközi repülőterén. A kábítószert 120 grammos adagokban rejtették el a csempészek, tizenöt cipóban – írja a Sky News.

A péksüteményekben összesen 1800 gramm kokain volt. A drog utcai értéke az Egyesült Államokban nagyjából 150 dollár (kb. 41 ezer forint) grammonként, vagyis a teljes szállítmány 270 ezer dollárt (kb. 74,5 millió forintot) ér.

A mexikói hatóságok egy ideje már észrevették, hogy nagy szállítmányok helyett, a csempészek több kisebb részletben próbálják az Egyesült Államokba juttatni a kábítószert, miközben egyre súlyosbodnak az országban dúló bandaháborúk.

A tavalyi év volt az eddigi legvéresebb Mexikó történetében: több mint 25 ezer erőszakos halálesetet írtak a drogkartellek számláira. Az idei statisztikákból már most látszik, hogy a 2018 végére megdől majd a 2017-es rekord. Az év első hat hónapjában 16 ezer gyilkosság történt Mexikóban, melyek túlnyomó többsége összefüggésbe hozható a kábítószercsempészekkel.

(Kiemelt kép: Twitter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik