Élet-Stílus

Pénzért hazudja nyolc éve, hogy apa

A japán férfi óriáscéget alapított kitalált barátokra és kamucsaládtagokra vágyóknak.

Ishii Yuichi nyolc évvel ezelőtt alapította meg a Family Romance elnevezésű céget. A vállalkozás lényege: színészek nem létező embereket alakítanak.

Ez így elsőre talán nehezen érthető; de mindjárt megmagyarázzuk. A 36 éves alapító az Atlanticnek adott interjúban elmesélte: az ötlet onnan jött, hogy egy ismerőse fiát nem akarták felvenni magániskolába, mert nem volt apja, ezért felkérték őt, hogy adja ki magát a gyerek apjaként.

Hazugsága akkor nem vezetett sikerre, de alapított egy vállalkozást, amelynek pont ez a legfőbb szolgáltatása.

Ishii Yuichit az induláskor felkérte egy nő, hogy adja ki magát – akkor négyéves – lánya apjaként. Úgyhogy ő nyolc éve, óránként nagyjából 50 ezer forintnyi pénzért azt játssza, hogy a lány apukája.

De úgy, hogy maga a 12 éves lány is azt hiszi, hogy Ishii Yuichi az apja.

Gyakran együtt ebédelnek, vásárolgatnak, és Disneylandbe is elvitte már gyermekét. Ishii azt mondja, a lányt sokkolná, ha kiderülne az igazság. A férfi egyébként nem híve az ilyen hosszú ideig tartó megbízásoknak; és amikor egy megbízást kap, Yuichi mindig felteszi a megrendelőnek a kérdést:

Fel van készülve, hogy éveken keresztül hazudoznia kell?”

A Family Romance 800 színészt foglalkoztat, akik egytől-egyig kitalált személyekként szerepelnek kamuszituációkban. Fontos szabály, hogy

egy személy egy időben legfeljebb öt család kamutagja lehet.

A biznisz úgy indul, hogy a megrendelő elmondja, miről lenne szó, és Yuichi-ék ajánlanak neki egy személyre szabott megoldást: lehet választani haj, arcszőrzet, öltözködési típus és még ki tudja, mi minden alapján. A színészek hajlandóak bármilyen szerepet eljátszani a kamubaráttól, a szeretőn át a családtagig.

Ishii Yuichi már három álesküvőn vett részt férjként: ilyen esetekben általában a család presszionálja a lagzit, és a lánynak szerveznek egy látszatesküvőt, ahol a násznép fele színészekből áll. A nagy nap után soha a „férj” többé nem találkozik a „feleséggel”.

Ishii Yuichi elmesélte azt is, hogy olykor maguk a cég munkatársai is bérelnek fel kollégákat, ha például egy szituációban fontos számukra, hogy valaki magasztalja őket mások előtt.

 

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik