Élet-Stílus

Pizzát rendelt, aztán tárcsázta a rendőröket. Talán nem kellett volna

Az essexi rendőrség közzétett egy nem mindennapi felvételt, ami egy beszélgetést rögzített az egyik operátoruk és egy meglehetősen dühös nő között.  Noha az operátor nyugodtabb nem is lehetne, a rendőrség azért hozta nyilvánosságra, hogy csak olyan esetben keressék fel őket, amiben valóban tudnak is segíteni.

Megaláztak a kibaszott házhoz szállítók, elhiszi nekem?

0 kezdi a nő. Itt még nem tűnik furának, de aztán elmagyarázza, mire is gondol

Egy 18-ast kértem, egy 18-ast, egy húsimádót, de megpróbálták bemagyarázni nekem, hogy nem, én egy nyolcast rendeltem. Allergiás vagyok a gombára, szóval tudom, hogy nem rendeltem egy nyolcast.

De nyugodjunk meg mindannyian, tovább is folytatta, és kiderül, miről is beszél pontosan:

Szóval itt ülök a pizzával, rajta a kibaszott gombával, amit nem ehetek meg. 11,99 font után, és nem segít nekem

– mármint a pizzázó ügyvezetőjére gondolt. Az operátor erre visszakérdezett, hogy miben is segíthetne akkor most a rendőrség, mire azt a választ adta, hogy nem tudja pontosan, csak szeretné vissza a pénzét.

"I've been mugged off by a takeaway" 999 call

Calls like these puts lives at risk by preventing us from answering genuine emergency calls. Only use 999 in an emergency and help give us #MoreTimeToFightCrime

Közzétette: Essex Police – 2018. július 30., hétfő

A hangfelvételt a rendőrség a „Több időt a bűnözés elleni küzdelemre” (More Time to Fight Crime) nevű programjának keretein belül hozta nyilvánosságra. A felesleges bejelentések ellen harcolnak, hogy több idejük legyen a valódi bűncselekményekre. Nemrégiben egy férfi például azzal hívta fel őket, hogy látott egy bikát a földeken, míg egy másik esetben azért riasztották őket, mert egy rendőrségi helikopter szállt el a házuk felett – emlékeztetett a Metro.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik