Élet-Stílus

Elütötték a kutyáját, most milliókat fizethet az autó javítására

Neki kell állnia a Lamborghiniben keletkezett kárt. És még olcsón megúszta.

Majdnem kétmillió forintnyi kártérítést kell fizetnie egy kínai gazdinak, mert egy autós elgázolta kutyáját – jelentette a helyi sajtó. A pénzt az ebet elütő autó tulajdonosának kell odaadni, az autóban esett kár kijavítására.

A golden retrievert július 17-én ütötte el egy Lamborghini, a Jiangsu tartományban található Suzhou városában. A baleset azután történt, hogy az eb kiszakította a pórázt az őt sétáltató 13 éves kislány kezéből, és kirohant az útra.

A sportautó tulajdonosa rögtön felajánlotta, hogy kétezer jüant fizet a könnyebb sérült eb állatorvosi kezelésére. A kislány ekkor felhívta az anyukáját, aki azonban követelte, hogy hívják ki a rendőrséget.

Ez nagy hiba volt. A kínai törvények értelmében ugyanis a gazdinak kell kifizetnie az autó teljes javítási költségét, mert nem tudta pórázon tartani az ebet.

Kutyával ütközött Lamborghini. Fotó: Thepaper

És a javítási költség nem volt kevés. Bár a Kínában 8 millió jüanért kapható autóban csak egy piciny sérülés keletkezett, annak javítása 450 ezer jüanba kerül. Végül a két félnek sikerült megegyeznie. Az autó tulajdonosa elmondta: nem lett volna praktikus és etikus kifizettetnie a teljes költséget a kutya gazdijával, ezért beérte csak annak tíz százalékával.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik