Élet-Stílus

Befestett szamarat mutogatott zebraként egy állatkert

Igencsak furcsán kinéző „zebrák” jelentek meg egy kairói állatkertben. Kissé elfolyt rajtuk a festék.

„Már ránézésre tudtam, hogy ez egy szamár, nem pedig egy zebra” – emlékezett vissza a 18 éves Mahmoud Sarhan a pillanatra, amikor meglátta a kairói International Garden park zebráit. A fiatalember gyorsan fotókat is készített a két állatról, amiket látszólag teljesen egyértelműen csak befestettek fekete-fehér csíkosra.

Sarhan a Facebook-oldalán osztott meg a zebrára festett szamarak történetét, fotókkal bizonyítva a csalást. A felvételek futótűzként kezdtek el terjedni a közösségi oldalon, majd előbb az egyiptomi, és mostanra már a világsajtóban is.

A nagy sajtóvisszhang után az állatkert vezetője a helyi sajtónak kijelentette, hogy mindenki tévedésben van, és a fotón látható állatok tényleg zebrák. Ennek azonban ellentmond, hogy pont úgy néznek ki, mint a zebracsíkosra festett szamarak, és ráadásul a fejükön lévő festék pár helyen el is maszatolódott, hogy teljesen egyértelművé tegye a helyzetet.

Az Extra News című egyiptomi híroldalnak nyilatkozó szakértők is megerősítették, hogy a fotókon teljesen biztosan szamarakat és nem zebrákat lehet látni. A csalást leginkább az állatok füle leplezi le, valamint a pofájuk színe. Hogy az elkenődött festékekről már ne is beszéljünk.

Kiemelt Fotó:Facebook/Mahmoud Sarhan 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik