Élet-Stílus

Hét év után talált haza egy eltűnt anya Kínában

Nyom nélkül tűnt el a falujából az akkor 44 éves Vang Csingrong 2011-ben. A családja hiába kereste a környéken hetekig, nem találták meg a mentális problémákkal küzdő nőt. Aztán hét év után, Vang váratlanul hazatalált – írja a helyi sajtó.

Kiderült: az eltűnése után, Vang valahogy eljutott a szomszédos tartományba. Amikor egy menedékszervezet munkatársai rátaláltak 2012 telén, a nő nem emlékezett rá, hogy ki ő, és hol lakik. A szociális munkások éveken át próbálták megtalálni a családját, de nem jártak sikerrel, így 2016-ban új személyazonosságot kértek neki a kormánytól.

Mindeközben otthon a család szörnyű hírt kapott. Egy hegyi folyóban megtalálták egy nő holttestét, valószínűleg Vangét. A test már alaposan bomlásnak indult a vízben, így szinte lehetetlennek tűnt az azonosítása. Csak hetekkel később derült ki, hogy az ismeretlen holttestnek nem volt forradás a bal karján, márpedig Vangnak van egy ilyen régi sérülése.

24 év után találkozhattak a szülők elveszett gyerekükkel
Végre megtaláltunk! – mondta Li Shundzsi, mikor 24 év után újra találkozott fiával, a 27 éves Li Lejjel. A fiút még 1994. augusztus 8-án veszítették

Amikor 2018 májusában lezajlott egy tartományok közötti azonosítási program, a fényképe alapján felismerték Vangot abban a tartományban, ahonnan eltűnt. A család alig hittel el, amikor felhívták őket, hogy valószínűleg rátaláltak a hét évvel ezelőtt eltűnt Vangra. A nő legidősebb lánya rögtön azt kérdezte, van-e a megtalált nő karján sebhely. Volt.

Vang július végén tért haza. Nem csak a családja, de az egész falu az utcákra tódulva várta. A legfontosabb, hogy úgy tűnt, a nő ráismert a szeretteire és az ismerős helyekre. Még a legfiatalabb lányát is felismerte, aki még kicsi volt, amikor utoljára látta, mára pedig már magasabb nála.

(Kiemelt képünkön, balra Vang, középen a legidősebb, jobbra pedig a legfiatalabb lánya. Fotó: Costfoto / Barcroft Media)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik