Élet-Stílus

24 év után találkozhattak a szülők elveszett gyerekükkel

Végre megtaláltunk!

– mondta Li Shundzsi, mikor 24 év után újra találkozott fiával, a 27 éves Li Lejjel. A fiút még 1994. augusztus 8-án veszítették el szülei a tömegben Kína észak-nyugati tartományának, Senhszinek a székhelyén, Hszianban. A fiú apja után ment be a boltba, de Li ezt nem tudta. Felesége, Du Li pedig azt hitte a férfivel van a gyerek, csak mikor újra találkoztak, jöttek rá, hogy egyikőjükkel sincsen.

Sokáig úgy gondolták, elrabolták a fiút, de most kiderült, hogy egy pár vette magához, akik azt hitték, árva a hároméves Li.

A szülők sose adták fel, hogy egyszer megtalálják a fiukat, akkor sem, mikor még két gyerekük lett. Az apa eladta az üzletét is azért, hogy vándorolni tudjanak az országban és megtalálhassák a gyereket. 180 ezer, eltűnt fiukat mutató lapot nyomtatott ki az idők alatt, hogy egyszer ráakadjanak. Li Shundzsi saját elmondása szerint három hónap alatt 27 kilót fogyott az eltűnés után – írta a Daily Mail.

2017-ben adtak vérmintát egy nonprofit, eltűnt gyerekekkel foglalkozó szervezetnek, és nemrégiben a fiú is, hogy újra megtalálhassa vér szerinti rokonait.

A fiút „örökbefogadó” szülei Lej Lejnek neveztek el, őket nem nevezik meg a mostani híradások, egyelőre azt se tudni, hogy indul-e nyomozás ellenük, mert nem adták át a gyereket a hatóságoknak, ahelyett, hogy befogadták volna – számolt be róla a Metro.

Kiemelt kép: Thinsktock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik