Élet-Stílus

Ha influenszernek nevezed magad Instagramon, egyenesen a pokolra kerülsz

Ki az a Jameela Jamil? Miért gyűlöli Kim Kardashiant és miért akadt ki az Instagram úgynevezett influenszereire? Itt az idő megismerni az egyik legszórakoztatóbb brit tévést, aki nemrég egy amerikai sorozatnak köszönhetően már színésznőnek is mondhatja magát, egy szebb világban pedig őt neveznék influenszernek.

Őrültség és bűn, ha van egy felületed, de azt nem valami jóra használod. Rettenetesen felelőtlen az oldaladat arra használni, hogy termékeket népszerűsíts, például hogy »Nézzétek, milyen borotvát vettem.« Hagyd már abba! Arról beszélj inkább, hogy mi történik a világban! Megkapod érte a pénzt, a 48 dolláros (13 ezer forintos – a szerk.) teát meg minden szart, közben pedig nincs semmi felelősségérzeted. Ha influenszernek nevezed magad Instagramon, egyenesen a pokolra kerülsz. Hogy képzeled? Hogy merészeled? Egyáltalán mire ösztönzöl? »Idd meg ezt a fogyasztó teát.« Cseszd meg!

– a fenti kirohanást Jameela Jamil intézte egy nemrég vele készült interjúban, pár ilyen mondat után pedig egyértelmű, hogy meg kell ismerni jobban is az indiai és pakisztáni származású brit tévést, aki újabban amerikai sitcom-sztár lett. Ha valaki számára teljesen idegen lenne a színésznő neve és arca, annak ideje leülni a gép elé és megnézni az NBC The Good Place című sorozatát, ami a halál utáni életről szól és szórakoztatóan komolytalan. Ennek az egyik főszereplője Jamil, aki egy bosszantóan tökéletes és narcisztikus nőt alakít, aki a világ összes celebjének legjobb barátnője, hibátlan a bőre, az alakja és a ruhatára, halála előtt pedig egész életét annak szentelte, hogy jótékonykodjon a milliárdjaiból. Vagyis szerepe szerint gyakorlatilag pont olyan, mint egy híres influenszer, akiből tényleg csak annyit látni Instagramon, hogy tökéletesen boldog a porszemek és eltömődött pórusok nélküli életében, ami másról sem szól, csak arról, hogy minden hétvégét valami egzotikus helyen tölt, illetve hogy annak ellenére sem hízik még tíz dekát sem, hogy a fotói szerint cukros üdítőket iszik és pizzát eszik, vagy legalább három zacskó, a címkével gondosan előre fordított csipsszel együtt piknikezik.

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Máj 21., 2018, időpont: 11:14 (PDT időzóna szerint)


Jameela Jamil egyébként nem először ment neki az influenszereknek. Pár hónappal ezelőtt Kim Kardashian Instagram-posztja miatt akadt ki, amiben a celebnő egy fogyasztóteát ajánlgatott több millió rajongójának, köztük zömével tinédzserkorú lányoknak.

Nem. Cseszd meg. Szörnyen mérgező befolyással vagy a fiatal lányokra. Csodálom a Kardashianok anyjának marketinges tevékenységeit, egy innovatív, egyben kizsákmányoló zseni, de ez a család egyszerűen kétségbe ejt amiatt, amit a nőkkel tettek

– írta Twitterén Jameela Jamil, aki blogján is rendszeresen fogalmaz meg hasonlókat. Szerinte a hírességeknek nem különböző krémeket meg fogyasztóteákat kellene reklámozniuk oldalaikon, hanem részletesen elmondani rajongóiknak, hogy mégis miként néznek ki úgy, ahogy:

Ha megműtöttek, mondd el. Ha szigorú diétát követsz és állandóan edzel, mondd el.  Semmi feminista nincs abban, hogy egy olyan, a patriarchátus fantázia-laboratóriumában született képet közvetítesz magadról, ami alapján egy szexbábunak tűnsz, más nők pedig azt hiszik, hogy természetes valódban nézel ki így, és attól vagy szép, hogy gyorskaját eszel és drága hotelszobákban fekszel. Ha instagramozol, azt felelősséggel kell használnod!

A The Cut interjújából kiderül, hogy Jameela Jamil máskor se nagyon finomkodik a szavakkal. A riporterrel azt is megosztotta, hogy egyik legnagyobb félelme, hogy elfingja magát a The Good Place-es kolléganője, Kristen Bell előtt, és már inkább nem is eszik semmit az egyébként csomó ételre allergiás Jamil a forgatások alatt, mert úgy érzi magát, mint egy két lábon járó gránát, ami bármikor robbanhat. A The Cut újságírója jól szépen meg is fogalmazta, miszerint a színésznő úgy néz ki, mint egy Victoria’s Secret modell, aki úgy káromkodik, mint a fiatal Michael Caine.

Amint megismersz, rájössz, hogy nincs semmi szexi a személyiségemben. Tökmindegy, hogyan nézek ki, vagy mi van rajtam, ha kinyitom a számat, bármilyen erekciónak annyi volt. Ez a szupererőm.

Jamil egyébként lehet, hogy az amerikai közönségnek új arc, ám az Egyesült Királyságban eddig is ismert tévés, rádiós és újságíró volt, teljesen mellékesen pedig 35 kilóval több, amiről azt mondta, hogy felszedett magára egy Spice Girlt, hogy gyakorlatilag ő volt Christian Bale az Oscar-díja nélkül, aki megette az egész családját és összes barátját, és ezért kellett Amerikába költöznie. A viccet félretéve Jamil élete korántsem volt ennyire szórakoztató. Szegényen nőtt fel, családjával folyamatosan költöztek, szülei házassága sem volt valami fényes, Jamilt pedig folyamatosan bántalmazták és szekálták az iskolában, ami nagyon megviselte.

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2018, időpont: 10:48 (PDT időzóna szerint)


Elmondása szerint szörnyen félénk, zárkózott, kövérkés kislány volt, 19 éves koráig senkivel nem barátkozott, az első csókját is 21 évesen kapta és élete nagy részében rettegett a lányoktól az iskolában tapasztaltak miatt. 17 évesen elütötte egy autó, ami miatt közel egy éven át feküdnie kellett, ideje nagyrészében pedig sitcomokat nézett, mint a Jóbarátok vagy a Cheers, aminek főszereplőjébe, Ted Dansonba bele is zúgott, és emiatt kissé furán érzi magát a mai napig, hisz a színésszel együtt játszik a The Good Place-ben.

Nem csak a Jamillal készült interjút érdemes végigolvasni, de Instagramja is erősen ajánlott. Kevés ennyire szórakoztató Insta-profil létezik, hisz melyik celebnél lehet olyan fotókat látni, ahol a facetune-t nem az orruk keskenyítésére használják, hanem erre:

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2018, időpont: 9:14 (PDT időzóna szerint)

Vagy olyat, aki nyíltan beszól egy másik színésznőnek, hogy az mennyire narcisztikus:

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Jún 29., 2018, időpont: 2:50 (PDT időzóna szerint)

Vagy olyat, aki ennyire csodásan figurázza ki Kim Kardashiant:

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Ápr 8., 2018, időpont: 11:07 (PDT időzóna szerint)

<3

Jameela Jamil (@jameelajamilofficial) által megosztott bejegyzés, Márc 13., 2018, időpont: 7:54 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik