Élet-Stílus

Will Smith illegálisan mászott fel a Lánchídra

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Will Smith megmászta a Lánchidat, hogy aztán táncoljon egyet a tetején. A hídmászásról felvétel is készült, amit aztán a színész feltöltött Instagram-oldalára. De vajon volt-e erre engedélye? Ennek jártunk most utána.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának egyik rendelete alapján – amely minden valószínűséggel vonatkozik az össze a budapesti hídra, köztük a Lánchídra is – tilos a Szabadság hidat megmászni, mivel az ilyen jellegű akciók élet-, és balesetveszélyesek, ha valakinek mégis ez az egyik legnagyobb álma, mindenképp engedélyt kell szerezni ehhez az önkormányzattól. A Smith-ről készült felvételből nem derül ki, hogy a színész rendelkezett-e  megfelelő felhatalmazással, ezért megkerestük a Budapest Közutat, aki a következőket válaszolta az esettel kapcsolatban:

A Lánchídra történő felmászáshoz és filmforgatáshoz sem Will Smith, sem a stábja nem kért engedélyt az ilyenkor szokásos engedélyezési eljárás keretében a Budapest Közúttól, így az illegális volt. Ezzel veszélyeztette saját és az arra közlekedők testi épségét is. Az akció a hajnali órákban, munkaidőn kívül történt, így a hídmester, aki híd műszaki állapotáért felel csak a rendőrségtől értesült róla. A híd ugyanis be van kamerázva  és a képeket a rendőrség figyeli. Az ilyen esetekben az ő jogkörükbe tartozik az esetleges intézkedés

– nyilatkozta a 24.hu megkeresésére Hubert Szebasztian, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője.

Will Smith-nek amúgy itt tartózkodása alatt nem ez volt az egyetlen ilyen jellegű kalandja, május végén ugyanis – akkor engedéllyel – az Operaházat mászta meg.

(Kiemelt kép: Jim Spellman/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik