Élet-Stílus

Magyarország szépe macskaszart is lapátolt a koronáért

A hétvégén rendezték meg a Miss World Hungary-t, ami nem a Vajna Tímea-féle szépségverseny, hanem a másik, ami Rogán Cecília és üzlettársa kezében van és a Duna közvetíti. A több mint két órás műsorból kiderült, hogy nálunk egyelőre nincs szándék arra, hogy megszüntessék a bikinis vonulást, illetve hogy egy magyar szépségversenyen induló lánynak illik kitanulnia valami hagyományos mesterséget. Például azt, hogy miként kell laposra kalapálni egy kis vasdarabot.

A Miss World világverseny hazai belépőjét itthon Magyarország Szépének hívják, amit vasárnap este rendeztek meg, és a húszéves Szarvas Andrea nyerte meg. Az új Miss World Hungary decemberben utazhat Kínába, hogy a világverseny döntőjén Magyarországot képviselje. A magyar indulók közül eddig a legtöbben egyébként semmilyen helyezést nem értek el a Miss Worldön, leszámítva Kulcsár Edinát, aki 2014-ben második lett a világversenyen.

A vasárnapi Magyarország Szépe egy kicsit olyanra sikerült, mint egy nagy költségvetésű szalagavató, ahol az évfolyam menő csajai előadtak pár olyan táncot, amit valamelyikőjük nappalijában tanultak be. A legelső bevonulásból már tényleg csak az hiányzott, hogy jelbeszéddel elmutogassák a közben mellettük éneklő Freddie dalának szövegét, ami sokadszori meghallgatás után is nehezen értelmezhető:

Nem számít, mit tettél, látnod kell, hogy vesztettél. Hazatalálok, szakad a láncod.

De szerencsére nem Freddie indult a versenyen, hanem 16 lány, akikről az alábbi fontos dolgok derültek ki bemutatkozásuk közben:

a vietnámi születésű Bui Tiky kedvence étele a baracklekváros palacsinta, Doszkocs Dominikának pedig a gulyás, de emellett fontosnak érezte megjegyezni, hogy fiatalkorában elváltak a szülei. Fekszi Szimonettának évekkel ezelőtt volt egy halálközeli élménye, ezért jelentkezett a versenyre, Józsa Eszter pedig azért, mert a dédanyja ezt akarta. Kántor Bianka minden vasárnap sétál a családjával, Kiss Rebeka szereti a romantikus könyveket, Galambos Patríciáról pedig nem tudtam megjegyezni semmit, mert azt próbáltam megfejteni, hogy miért takarták ki a lábfejét a képernyőn.

Fotó: Duna Tv

Glonczi Bianka egy miskolci konditeremben dolgozik, Kovács Vivien takarítás közben táncol és tíz év múlva szeretne családot, Magicz Mirtill pedig pasija miatt szereti a focit. Mészáros Dórának hét macskája van, Noll Petra egy divatcégnél dolgozik, Tóth Panni pedig kilenc éve fest, ami kikapcsolja az agyát. Ollári Barbara indult már szépségversenyeken és a daganatos gyerekeken akar segíteni, Szakálos Dóra pedig germanisztika szakra jár, és bár az összefüggést nem értem, elmondta, hogy

mivel vidéken nőtt fel és apja egy műszaki zseni, ezért jellemző rá, hogy szereti a kihívásokat.

A bemutatkozásokon túl néha bevágtak a versenyzőktől egy-egy mondatot, amikor elmondták, hogy miként tennék jobbá a világot. Például kevesebb műanyag használatával, vagy az egyedülálló szülők segítésével. Kántor Barbara viszont ennél sokkal tovább ment és arra kért mindenkit:

küldjünk együtt egy mosolyt a Down-szindrómával élőknek.

Szerencsére nemcsak az indulók, de a flitteres sellőruhás versenyigazgató, Rogán Cecília is beszélt, aki elmondta, hogy szereti a természetes lányokat, akik sportosan elegánsak és természetesen mozognak a színpadon. Utóbbi mondjuk össze is jött a versenyzőknek, mert annyira természetesen mozogtak, hogy a táncok alatt képtelenek voltak összehangoltan és egyszerre lendíteni végtagjaikat.

Fotó: Duna Tv

A vasárnapi döntőt egyébként megelőzte egy felkészítő tábor, ahol több kisebb versenyt is rendeztek az indulóknak. Például a Miss Bikinit, amit Józsa Eszter nyert meg, szerinte azért, mert

odatette magát. 


A Miss Talent versenyt Szakálos Dóra nyerte egy operettszínházas díszmagyaros mazsorettezéssel. Azt mondta, azóta sem tudta felfogni, hogy ez megtörtént. A Miss Sport alversenyt pedig Galambos Patrícia húzta be, akinek elmondása szerint

az volt a taktikája, hogy nagyon koncentrált.


A döntőben a versenyzőknek először bikiniben kellett hadonászniuk a színpadon, aztán következett az úgynevezett kreatív tour, de hogy utóbbi miért kapta a kreatív nevet, az sajnos nem derült ki, mint ahogy az sem, hogy a vb ihlette ruháknak mi köze volt a foci vb-hez, mert én csak csillogó, arany és ezüst anyagból készült szetteket láttam, amik alig voltak nagyobbak egy bikininél. A bikinis és a továbbra is rejtélyes kreatív ruhás vonulás után a versenyzőket nemzetei ruhákba öltöztették. Utóbbiakat Bélavári Zita készítette, aki saját elmondása szerint próbált teljesen elrugaszkodni az eddigiektől, és

nem ruhákból tervezett ruhát,

hanem a tárgykultúrából indult ki, már ami a magyar népművészetet illeti. A lányok egyébként az A csitári hegyek alatt című népdal feldolgozására vonultak végig a ruhákban, amik következetesen kék, fehér és piros színűek voltak. A legszórakoztatóbb része azonban a versenynek nem a csilivili ruhás vonulások voltak, hanem az, amikor a felkészítő tábor alatt a lányokat négyes csoportokra osztva odaállították egy-egy mesterember mellé többek közt összeszögelni egy madárodút, vagy laposra kalapálni egy vasdarabot egy kovácsműhelyben.

A verseny győztesét, Szarvas Andreát három társával pedig egy állatmenhelyre küldték takarítani, úgyhogy végre azt is tudjuk, hogy egy szépségversenyzőnek néha még macskaszart is kell lapátolnia azért, hogy kicsivel később a fején landolhasson egy korona. Egyetlen egy dolgot azonban nem mutattak a felkészítő táborból, mégpedig azt a részt, amikor a versenyzőket külön tréningezik arra, hogy hogyan tegyék kezüket a szájuk elé, miután meghallják, hogy ők kapták a koronát.

Fotó: Duna Tv

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik