Élet-Stílus

MeToo vicc miatt adta vissza a koronáját Maude Gorman

Mint megírtuk, a Miss Amerika szépségversenyről kitiltották a fürdőruhás felvonulásokat. Az egyik utolsó bikinis vonulással tarkított rendezvényen, a Miss Massachusetts szépségversenyen a MeToo mozgalommal vicceltek a színpadon, ami miatt a verseny 2015-ös győztese, Maude Gorman visszaadta idén szerzett címét, így már nem ő Miss Plymouth County 2018.

Miközben hálás vagyok a fiatal nők számára teremtett lehetőségekért, belső konfliktusom is van amiatt, ahogyan a #metoo mozgalmat kigúnyolták a színpadon a Miss Massachusetts döntőjében. Mint túlélő, és mint az áldozatok jogaiért és a szexuális erőszak ellen harcoló szószóló, nem vagyok hajlandó hagyni ezt

– írta Instagram-posztjában Gorman, akit a CNN cikke szerint 13 éves korában többen megerőszakoltak.

A Miss Massachusetts döntőjében egyébként a színpadon egy nő azt mondta, hogy talán most láthatták az utolsó fürdőruhás felvonulást valaha, ami miatt nagyon zaklatott, és megpróbálja megérteni, hogy miért történhetett ez. “Me too, Amy”, vagyis “én is, Amy” – vágta rá válaszként valaki, miközben egy #MeToo jelet tartott a kezében.

A Miss Massachusetts szervezői egyébként elhatárolódnak a színpadon történtekről. Mint írták, a párbeszéd nem volt benne az előzetesen jóváhagyott forgatókönyvben.

Maude Gorman 🇺🇸 (@maudernliving) által megosztott bejegyzés, Júl 5., 2018, időpont: 9:03 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: China Photos / Getty

Ajánlott videó

Olvasói sztorik