Élet-Stílus

A világvégét várják júliusra, a század leghosszabb holdfogyatkozásától

Akárhányszor is derüljön ki, vaklárma volt az egész, a babonások mindig világvégét kiáltanak, ha valamilyen különleges csillagászati jelenség közeleg. Most a július 27-én beköszöntő, vérhold-fogyatkozástól várják az apokalipszist – írja a Mirror.

Holdfogyatkozást akkor figyelhetünk meg, amikor a Föld a Nap és a Hold között halad el, ezért a Föld árnyéka a holdra vetül. Ha a nap fénye ilyenkor a Föld légkörének molekuláiról verődik vissza, a Hold vöröses fényben izzik, mint ahogyan a Nap szokott napfelkeltekor, vagy naplementekor, ekkor beszélünk vérholdról.

2018. július 27-28.-án tel a XXI. század leghosszabb holdfogyatkozása lesz megfigyelhető: 103 percen át fog tartani, és látszani fog Ausztrália, Ázsia, Afrika, Európa, és Dél-Amerika nagy részén, így bár részlegesen, de Magyarországon is.

A vérholdakkal kapcsolatos világvége-elmélet két amerikai, keresztény lelkész, John Hagee és Mark Blitz nevéhez fűződik. Szerintük, egy 2014 áprilisában kezdődő ciklus, melyben négy egymást követő, teljes holdfogyatkozás figyelhető meg, egyértelműen jelzi az idők végét, amiről a Bibliában két helyen is olvashatunk (Apostolok cselekedetei 2:20, illetve Jelenések könyve 6:12). Bár ez a ciklus 2015 szeptember 28-án véget ért, sokan még ma is világvégét várnak minden holdfogyatkozástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik