Élet-Stílus

Mindenhonnan csivavák morogtak az állatvédőkre a mocsokkal borított házban

„A ház úgy nézett ki, mintha katasztrófa sújtotta volna. Minden csupa mocsok volt, és mindenütt kutyák voltak. A lehető leglehetetlenebb helyekről bukkantak elő, amikor például kinyitottuk a mosógép ajtaját, hat apró szempár nézett velünk szembe” – emlékezett vissza a legnagyobb brit állatvédő szervezet (RSPCA) egyik munkatársa arra a napra, amikor a kollégáival 82 csivavát találtak egy végletekig elhanyagolt otthonban.

Az eset még 2017 áprilisában történt, a részleteket azonban csak most hozta nyilvánosságra az RSPCA, egy az állatmentőkről szóló tévéműsor kedvéért – írja a BBC.

A szóban forgó házban egy házaspár élt, akik két kiskutyával kezdtek közös életet, csakhogy elmulasztották ivartalaníttatni az állatokat, és a jövevényektől sem volt szívük megszabadulni, így négy évvel később már 82 kutyájuk volt.

Az ügy csak akkor került nyilvánosságra, amikor az asszony váratlanul meghalt, a rendőrség pedig nyomozást indított. Végül kiderült, hogy a nő egy szerencsétlen balesetben vesztette életét, az idegenkezűség lehetőségét kizárta a rendőrség. Jelentést tettek azonban az RSPCA-nál a rengeteg kutya miatt élhetetlen házról.

Az állatvédők szerint a kutyák nem voltak túl jó állapotban, de nem azért, mert a gazdáik rosszul bántak velük, egyszerűen csak azért, mert túl sokan voltak, és néhány közülük egészen elvadultak. Az RSPCA elszállította az összes csivavát, a férfinek pedig segítettek kitakarítani, és rendbe tenni a házat. A férfi végül négy kutyát kapott vissza, de mindegyiket ivartalanítva, nehogy még egyszer megismétlődhessenek a történtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik