Élet-Stílus

Elárulta egy fiatal nő, miért oszt meg bepisilős szelfit

Első ránézésre kevesen veszik észre, mi a fura Emma Carey fürdőszobai szelfijében. Ő maga azonban nyíltan melléírja, hogy éppen bepisilt. Aznap nem is először, ahogy hosszú ideje, minden nap, folyton bepisil. Bár korábban nagyon szégyellte magát emiatt, a fiatal lány ma már bátran vállalja magát – írja a brit Metro.

Az ausztrál nő lassan öt éve szenvedett szörnyű balesetet. Nem nyílt ki rendesen az ejtőernyője, miután 4200 méteres magasságban kiugrott egy helikopterből. Hassal a földbe csapódott, a gerince eltört, a medencéje megrepedt. Hosszú évek kemény munkájának árán, Emma egy ideje újra tud járni. Látszólag teljesen meggyógyult, egy dolgot leszámítva: az inkontinenciát.

A baleset során a nő gerincvelője is megsérült, a húgyhólyagja így összesen 100 ml folyadékot képes megtartani. Ez azt jelenti, hogy minden áldott nap, többször is bepisil. Azt írja, azért döntött úgy, hogy az Instagramon nyíltan ír az állapotáról, mert azt vette észre, hogy az emberek túlnyomó többségének fogalma sincs arról, hogy mivel kell együtt élnie egy gerincsérült embernek.

EMMA CAREY (@em_carey) által megosztott bejegyzés, Nov 12., 2017, időpont: 3:43 (PST időzóna szerint)

Hosszú időbe telt azonban, mire eljutott idáig. Eleinte inkább ki sem ment a házból, annyira szégyellte az állapotát. Nem beszélt senkinek a problémájáról, mindig nagyon figyelt, nehogy valaki észrevegye, hogy be van katéterezve, vagy inkontinenciabetétet használ, és igyekszik minden pillanatban egy mosdó közelében lenni. Az ismerősei számára teljesen érthetetlenül rohant el bárhonnan, ha „baleset” érte.

A titkolózás egy idő után nagyon fárasztóvá, és bonyolulttá vált, Emma ezért úgy döntött, a legjobb az lesz, ha többé nem találkozik senkivel. Az önkéntes száműzetést azonban nem bírta sokáig. Rájött az lesz a legjobb, ha felvállalja magát és az állapotát, és csak azokkal marad kapcsolatban, akik ezzel együtt elfogadják.

Emma azt írja, ma már le sem sz*rja azt, amit mások elvárnak tőle, inkább azzal foglalkozik, hogy lebontsa az inkontinencia körüli tabu vastag falát.

„Az, hogy bizonyos szituációkban, hogy érzed magad, csak rajtad múlik. A legjobb érzés a világon, ha te vagy az ura az életednek, és a hibáidnak, nem pedig azok uralnak téged!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik