Élet-Stílus

Ajándék volt a rákbetegség a fiatal milliomos számára

Ali Banat 32 évesen halt meg.

Ali Banat ausztrál üzletember volt, tekintélyes vagyonnal, amit elektronikai-biztonsági cégével alapozott meg. Nem lehet mondani, hogy nem szórta két kézzel a pénzt: egy videóban többek között Ferrari Spider kocsit és Louis Vuitton cipőt villantott.

Arról a felvételről van szó, amely három éve készült, és amelyben elmondta: gyógyíthatatlan beteg. Végstádiumos rákos volt, az orvosok akkor azt mondták, legfeljebb hét hónapja lehet hátra.

A rákot azonban az élet ajándékaként élte meg. Akkor jött rá ugyanis, hogy addigi életét nem megfelelően élte, és a tudat, hogy meg fog halni, döbbentette rá, hogy a pénzt nem méregdrága ruhákra és kocsikra kell fordítani, hanem odaadni azoknak, akik rászorulnak.

Eladta a cégét, és Afrikába, Togóba utazott, hogy lakhelyet biztosítson 200 özvegy számára, iskolát építtessen 600 árvának és kórházat alapítson a helyi közösségnek. Muslims Around The World névvel alapítványt hozott létre a szegények megsegítésére.

Az orvosok rosszul becsülték meg a hátralevő időt: Ali Banat több mint kért évvel túlélte azt a bizonyos hét hónapot. Halála előtt még közzétett egy videót, amelyben azt kérte, folytassák jótékonysági munkáját. Kérése meghallgattatott, követői ugyanis máris 1,3 millió ausztrál dollár (270 millió forint) gyűjtöttek össze.

Ali Banatot legyőzte a rák. 32 éves volt.

Facebook

(via Mirror, kiemelt fotó: Facebook)

a

Ajánlott videó

Olvasói sztorik