Élet-Stílus

Mielőtt vízben szexelnél, ezt mindenképpen olvasd el

Hogyan csináljuk úgy nyáron, hogy jó legyen mindkettőnknek? A medencés szexnél hol történjen meg a behatolás? Mi lesz az óvszerrel? Mindent lehet a nyári szexnél, vagy tudatosabban tervezzük a nyaralást a szexet belekalkulálva? Ezekre is válaszol szexuálterapeuta szerzőnk - íme a legfontosabb infók a nyári kalandokhoz.

Jó estét nyár, jó estét szerelem!

A melbourne-i szexuális egészséggel foglakozó központban a kutatók 8 éven keresztül vizsgálták az odajáró férfiak és nők szexuális szokásait, és a 2006 és 2014 közötti időszakban azt tapasztalták, hogy a nyár három hónapjában sokkal többet szerelmeskednek mindkét nem tagjai. Mindezt a szexuális irányultság figyelembe vétele nélkül tették, és még mielőtt bárki levonná a következtetést, hogy ezek szerint mindenki sokkal többet szexel nyáron, hozzá kell tenni, hogy

sajnos az egészségközpont minderre a következtetésre a szexuális úton terjedő fertőzések miatt jött rá.

Azaz az odajáró páciensek jellemzően többen mentek a nyár utolsó heteiben és az ősz elején vizsgálatokra a viszkető, szúró, folyó bajaikkal, így sokan húgycső-gyulladással és egyéb gombákkal is gazdagabbak lettek egy-egy nyáron a szexuális élmények mellett. A nőknél például a kismedence-gyulladás az egyik ilyen tipikusnak mondható nyári szexuális fertőzés, ezt gonorrhea vagy chlamydia okozza közvetlenül. Mindannyian tapasztaljuk évről évre, hogy szexuális izgalmunk és vágyunk nyáron, főleg a nyaraláskor igencsak rendben van, fontos arról is beszélni, hogyan vigyázzunk magunkra.

Tényleg veszélyes a medencében szexelni?
A szakértők szerint nem árt óvatosnak lenni a vízben.

A reggel túl messze van

A medencés szex számtalan veszéllyel járhat, de a baleset és a fertőzések mellett azzal is számolni kell, hogy ugyan egyedül lebegni a víz adta súlytalanságban szuper érzés, a behatolást ez nem segíti. Erőteljes lökéssel, különböző kellékeket bevetve összejöhet, de inkább a medence partja, a jacuzzi széle, a tenger vagy tó sekély része javasolt a közösülésre. Az óvszer használata is problémás lehet, az extrém nedvesség miatt hajlamosabbak jobban csúszni annak ellenére, hogy a legtöbb koton vízben is használható. A klóros medence azonban sokat elvehet az élményből, ehhez a poliuretán anyagú óvszert kell keresni a boltok polcain, ez ellenáll a klórnak is.

A női test természetesen reagál a szexuális izgalomra, és nedvesedni kezd, ezzel is segítve a behatolást. A víz alatti klóros medencés szexnél sajnos ez gátakba ütközhet, a víz kiszáríthatja a hüvelyt és a testnyílásokat. Vízalapú lúgos tartalmú síkosítót ugyan be lehet vetni, de akkor inkább már a medencés szex csak előjáték legyen, kezdjük a vízben, majd kint folytassuk, ahol kényelmesebb és biztonságosabb. Akkor is, ha ez kissé hervasztóan hangzik.

A jacuzzis szexszel is hasonló a helyzet, a forró vize szintén gátolhatja az óvszer zökkenőmentes használatát, a hő és a vegyi anyagok miatt akár el is szakadhat. Előjátékra tökéletes móka a nőknél a jacuzzi fúvókáinak játéka, de ez se menjen direkt a hüvelybe, hiszen ez akár embóliát is okozhat. A nagy nyári melegben, még este is, a forró vizes jacuzzizás a vérnyomásra se olyan jó, pláne, ha közben felhajtunk pár fröccsöt, értelemszerűen szívbetegek lehetőleg kerüljék az ilyen szituációkat.

Nyakig ér a holiday

Az óceánok és tengerek sótartalma az orális szexnek nem igazán adnak jó helyszínt, sem a befogadónak, sem pedig annak, aki örömet szeretne adni a kedvesének. A sóra érzékeny a szervezet, bár sok-sok tengerparti nyaraláson látni állva szexelő párokat a tengerben (tényleg!), nem biztos, hogy jó ötlet, ha a férfi az ölébe kapja a nőt és állva élvezkednek a sós vízben. A tavakkal kicsit másabb a helyzet, sajnos a bányatavak tele vannak baktériumokkal, és ugyan úszni lehet bennük, de nem biztos, hogy a húgycsőnek kedvez.

A természetes vizek mellett akkor inkább már válasszuk a hotel zuhanyzóját a nyaralós szexhez, ehhez az is szükséges, hogy már eleve olyan szobát béreljünk, ahol nagy a zuhanyzó vagy ahol kényelmes a kád. A fürdőszobai szexnél már kevésbé kell aggódni a fertőzések miatt, és a kellemes élmény után ismét kifeküdhetünk a tengerpartra.

Amit feltétlen kerülni kell, az az anális szex, ezt aki gyakorolja, tudja, hogy speciális higiéniát és kellő felkészítést igényel. Az ujjazást is kerüljük, hiszen a fertőzéseket ezzel is bejuttathatjuk a partner szervezetébe a tengerben.

Ha lemegy a nap

A nyári röpke szexuális élmények gazdagabbá teszik az életünket, érdemes kihasználni, ha van rá lehetőség. Rengeteg módon képes az ember kreatív lenni, pláne, ha a szexualitásról van szó, így akár még a vízálló szexuális játékokat is bevethetjük, ha nyitottak vagyunk erre. A legnagyobb izgalmat kétségkívül a lebukás veszélye adja a játszadozáshoz, a jaj mi lesz, ha meglátnak érzés még inkább feltüzeli a vágyakat, ezért is jó, ha a nagyközönségtől távol, a napsugarak és a tenger hullámainak nyaldosása pusztán csak az előjátéknak adnak teret, és később, már igencsak felhúzott állapotban a hotelszobában vagy más, víztől távolabbi helyszínen esünk egymásnak.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik