Élet-Stílus

Gomolyfelhőcskék zavarják csak meg a hosszú hétvége idilljét

Egy két apró zápor is lesz, szóra sem érdemes.

Jövő héten nedvesebb légtömegek érkeznek, és többfelé várható zápor, zivatar, de most ne foglalkozzunk ezzel, éljünk a mának és a hosszú hétvégének: a kiderul.hu előrejelzése szerint

a legtöbb napsütésre épp a hosszú hétvégén számíthatunk.

Szombaton több órás napsütés várható, itt-ott gomolyfelhők képződnek, főként a középső és keleti tájakon alakul ki elszórtan pici zápor, egy-egy zivatarka. Az északi szél helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek. Késő este 12, 17 fokra kell számítani, illetve hát nem muszáj, de várhatóan ez lesz.

Vasárnap

Bemásolhattuk volna ide a szombatról szóló részt, de ismét leírjuk: sok napsütés, gomolyfelhők, helyenként zápor, zivatar. A Tiszántúlon csak óvatosan: az északkeleti szél olykor megerősödik, zivatar környezetében viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között várható.

Hétfő

Északon: kevesebb gomolyfelhőzet.
Délen: több gomolyfelhőzet; helyenként zápor, netán zivatar.
Az északkeleti, keleti szél helyenként erős, zivatarban viharos is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

kiderul.hu

(via kiderul.hu; kiemelt kép: Thinkstock)

Időjárás: ez a hosszúhétvége meglepetése
A háromnapos hétvége előtt óramű pontossággal vonul el a csapadékot és lehűlést okozó ciklon, már pénteken elkezdődik a kora nyári idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik